Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Roskilde Festival 2013: Metal- og rockguiden!

Populær
Updated
Roskilde Festival 2013: Metal- og rockguiden!

Som traditionen foreskriver har vi gennemgået Roskilde Festivalens program med tættekam for at finde frem til, hvad Vi synes DU skal høre.

Warm-up 30-06-2013

OVERTHROW (N) - Pavilion, kl.20:00.

Fordi:
Det er den første opvarmningsdag på Roskilde 2013, hvor der selvsagt skal bundes kølige bajere på stribe under festivalens bedste teltdug til en god omgang heavy metal. Og så fordi, Stavangers Overthrow lægger ud på festivalens førstedag i et forbløffende tempo. På sidste års debutplade, ‘Adjust to Darkness’, der er mixet af Matt Bayles (der producerede Mastodons ‘Leviathan’), er der dømt rytmiske eskalationer af fysisk smadder eksekveret af fem unge i start-tyverne, der har deres instrumentering på plads. Vil man deltage i festivalens første moshpit i år, er der kort sagt dømt mødepligt til Overthrow.

For fans af:
Kvelertak, Cancer Bats, Converge og Purified in Blood.

Pensum:
‘Adjust to Darkness’ (2012).




Warm-up 01-07-2013

AJUNA (DK) - Pavilion, kl.20:30.

Fordi:
Dette er noget af det mest intense musik, der leveres i det ganske danske land. Enorme lydmure af storladne støjende guitarer og en rasende vokal skaber skønhed midt i noget umådeligt brutalt- omtrent som hvis Burzum havde både hjerne og hjerte på det rette sted. Dansk metal af høj høj klasse og med stort potentiale.

For fans af:
Redwood Hill.

Pensum:
‘Death in the Shape of Winter’.



Seneste pladeanmeldelse! 
Seneste koncertanmeldelse!


Warm-up 02-07-2013

SOLBRUD (DK) - Pavilion, kl.22:00.

Fordi:
Til Pumpehusets tredje omgang af Total Carnage Fest i marts, spillede den københavnske kvartet en noget nær perfekt koncert. Solbruds atmosfæriske black metal kommer langt mere til sin ret på en scene, end hjemme i afspilleren. Musikken veksler mellem bedemandstempo og aggressive passager, mens dæmonisk growl nagler det sidste søm i ligkisten. Flere numre er gerne af episk længde mellem ti og femten minutter, så tilskueren næsten ryger i trancen til de monotone guitarriffs og rytmer. Der bliver intet at grine af, når Solbrud forvandler Dyrskuepladsen til en tåget kirkegård.

For fans af:
Spirit of the Forest, Burzum, Wolves in the Throne Room.

Pensum:
‘Solbrud’



Seneste pladeanmeldelse!  
Seneste koncertanmeldelse!
Seneste interview!

Warm-up 03-07-2013

BABY IN VAIN (DK) - Pavilion, kl.22:00.

Fordi:

De tre unge og seje tøser i Baby in Vain, Benedicte, Lola og Andrea, rammer en interessant nerve med sin relativt rå blanding af stoner og grunge. Musikken er cool og tilbagelænet på trods af den tunge lyd, som i passager dog slipper en mængde energi ud, selvom der ofte rammes en simpel, letforståelig og meget dynamisk nedtonethed.

For fans af:
Psyched Up Janis, Kitty Wu, Alice in Chains og teenage-rock-tøser

Pensum:
‘Machine Gun Girl/The Catcher’ - single.




TORSDAG 04-07-2013

SUICIDAL TENDENCIES (US) - Arena, kl.18:00.

Fordi:
Når Suicidal Tendencies indtager scenen, er der garanti for en crossover-fest uden sidestykke. Frontmand og bandleder Mike Muirs energiske onstage persona er aldrig i ro, og bandet bag ham spiller usvigelig stramt. Især den korpulente trommeslager, Eric Moore, er en oplevelse i sig selv. Så er du til bandana og old school, thrashede riffs med en knivspids funk, så smut forbi Arena tidligt torsdag aften. Det bliver vildt.

For fans af:
Biohazard, Anthrax, Infectious Grooves

Pensum:
How Will I Laugh Tomorrow When I Can't Even Smile Today



Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!


SLIPKNOT (US) - Orange, kl.22:00.

Fordi:
I 2010 døde Slipknots bassist, Paul Gray, og bandets frontmand Corey Taylor bebudede, at Slipknot muligvis aldrig kom til at spille igen. Den melding var der nu ikke rigtig nogen, der tog alvorligt, og her tre år efter har vi da også det talrige orkester tilbage, med hvad man må forvente bliver et brag af et maskebal og en meget velsmurt metalmaskine. Og da Slipknot sådan cirka er det største metalband der findes, der ikke er fra firserne eller tidligere, så bør man dukke op.

For fans af:
Korn, Slayer, Mushroomhead.

Pensum:
‘Slipknot’, ‘Vol. 3: (The Subliminal Verses)’



Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
Seneste interview!

FREDAG 05-07-2013

HENRY ROLLINS - SPOKEN WORD (US) - Odeon, kl.13:00.

Fordi:
De fleste kender Henry Rollins som arrig frontmand i Rollins Band, der i 90’erne råhittede med især ‘Liar’, ikke mindst takket være den tilhørende musikvideo. Andre husker ham for hans tid i det legendariske punkband Black Flag i de tidlige 80’ere. Senest har den nu 52-årige Rollins dog gjort sig som forfatter, speedtalker og stand-upper til sine “spoken word”-shows, der bringer ham forbi Danmark cirka hvert tredje år. På Roskilde optræder han tidligt både fredag, lørdag og søndag, og mon ikke han har forberedt forskellige snakkesæt med masser af festivalrelateret og sjovt materiale til det morgentrætte Roskilde-publikum? Vi tror det...

For fans af:
Bill Hicks, Sam Kinison og rockmusik.

Pensum:
Get in the Van.



Seneste koncertanmeldelse!


TURBONEGRO (NO) - Orange, kl.17:00.

Fordi:
De er garanter for en rock/roll/punk fest af høj høj klasse som vil gøre sig godt på Orange - ligesom i 2009, hvor vi uddelte 4 ud af 5 til nordmændene. Og så har de et fremragende bagkatalog at plukke sætlistehits fra, der gør, at selvom fanflokkene af Turbojugends har haft svært ved at acceptere Hank van Helvetes afgang på sangerposten, så vil de ikke falde igennem.

For fans af:
Punket rock

Pensum:
'Apocalypse Dude', 'Ass Cobra' og 'Scandinavian Leather'.



Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!


METZ (CA) - Pavilion, kl.18:00.

Fordi:
Det canadiske band med noise-elementer og alternativ punket tilgang til sin bund i grunge formår at skabe et interessant og afvekslende lydbillede, der veksler mellem både det introverte og det ekstroverte. Selvom musikken er energisk og støjende, så skaber Metz alligevel ofte en hypnotiserende stemning.

For fans af:
Iceage, Ramones og Swans.

Pensum:
‘Metz’




TALBOT (EE) - Gloria, kl.19:00.

Fordi:
Man finder ikke et meget tungere band på årets Roskilde. Den eklektiske estiske duo i Talbot har to fuldlængder, en ep samt et mindre hav af koncerter bag sig, men så vidt Devilution ved, bliver årets Roskilde-besøg deres første koncert i Danmark. Det, der adskiller Talbot fra andre metalbands, er manglen på guitar. Bas og trommer er det dominerende hér. Til trods for at de kun er to medlemmer, så formår de to gutter i Talbot at forene vedkommende genrer som sludge, doom og postmetal med hård straight heavy metal-rytmik og gøre det til ét jordskælvende tungt udtryk, der sagtens kan tænkes at blæse teltdugen af det ellers så nuttede Gloria. Talbot kan gå hen og blive en af festivalens massive overraskelser.

For fans af:
Black Cobra, Dark Buddha Rising, Eagle Twin, Sardonis.

Pensum:
I april udsendte de ‘Scaled’, som er et faretruende stærkt album, der bør imødekomme mange forskellige metalhoveder. Lyt og bliv klogere. Det er seriøst vedkommende metal, det hér.




THE DEVIN TOWNSEND PROJECT (US) - Odeon, kl.21:00.


Fordi:
Det canadiske guitar/sanger/producergeni aldrig har lavet noget tilnærmelsesvist middelmådigt. Forvent vanvittigt dygtigt udført symfonisk metal med teatralske elementer og ikke mindst en superplat og fjollet Devin i front, da han ved de sidste besøg i Danmark har leveret høj klasse, dårlige jokes og spilleglæde, der tydeligt viser, at han er genfødt efter en depression tidligere i karrieren.

For fans af:
Strapping Young Lads og Nightingale.

Pensum:
'Ocean Machine', 'Synchestra' og 'Addicted!'



Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse! 


KREATOR (DE) - Arena, kl.23:00.

Fordi:
På denne side af Atlanten er tyske Kreator kongerne af thrash metal. En trone, de med hård hånd har bestridt siden midten af 80’erne. Mille Petrozza & co. vil med andre ord give dig en lektion i, hvordan old school thrash metal skal fremføres. Alt du skal er at møde op i Arena sent fredag aften og svinge garnet.

For fans af:
Slayer, Sodom, Tyskland, Destruction, Essence

Pensum:
Pleasure to Kill



Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!


VOLBEAT (DK) - Orange, kl.01:00.

Fordi:
Man kan elske eller hade det, men man kan ikke komme uden om, at Volbeat er Danmarks største internationale rocksucces til dato. Med en metallisk grundtone tilsat tresserpop, country, punk og rigelige mængder rock’n’roll-attitude, er det lykkedes for denne københavnske kvartet, at vinde verdens og især amerikanernes hjerter. Kvartetten er faktisk ikke eksklusivt dansk længere, da amerikanske Rob Caggiano (tidl. Anthrax, Damned Things) er kommet med som guitarspillende urværk. En klar styrkelse af bandets liveudtryk.

Så grin eller græd over Volbeats folkelige metalhybrid, men det var ikke ti år siden, at det spillede danmarks små spillesteder for nogle håndfulde mennesker. Nu skal det fejres, at nogle af vor egne har besejret verden. Kom og skyd den metaltshirtprydede brystkasse frem. Og drik rigeligt med fadøl til.

For fans af:
Metallica, Social Distortion, Johnny Cash, D:A:D.

Pensum:
‘The Strength / The Sound / The Songs’, ‘Rock The Rebel / Metal The Devil’, ‘Outlaw Gentlemen & Shady Ladies’



Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
Seneste interview! 


LØRDAG 06-07-2013

HENRY ROLLINS - SPOKEN WORD (US) - Pavilion, kl.13:00.

Fordi:
De fleste kender Henry Rollins som arrig frontmand i Rollins Band, der i 90’erne råhittede med især ‘Liar’, ikke mindst takket være den tilhørende musikvideo. Andre husker ham for hans tid i det legendariske punkband Black Flag i de tidlige 80’ere. Senest har den nu 52-årige Rollins dog gjort sig som forfatter, speedtalker og stand-upper til sine “spoken word”-shows, der bringer ham forbi Danmark cirka hvert tredje år. På Roskilde optræder han tidligt både fredag, lørdag og søndag, og mon ikke han har forberedt forskellige snakkesæt med masser af festivalrelateret og sjovt materiale til det morgentrætte Roskilde-publikum? Vi tror det...

For fans af:
Bill Hicks, Sam Kinison og rockmusik i almindelighed.

Pensum:
Get in the Van.



Seneste koncertanmeldelse!


HATEBREED (US) - Arena, kl.14:00.

Fordi:
Den amerikanske hardcore-kvintet gæstede sidst Roskilde Festival tilbage i 2004, hvor de spillede med så meget power, at der sikkert stadig er festivalgæster, der har ondt i kroppen. Den dag spillede de Slayers ’Raining Blood’, som bandet meget symbolsk har hentet inspiration fra. Med energi fra thrash-metal og en aggressiv attitude fra punk-musik, går det på ingen måde stille for sig når Hatebreed omdanner Arena til en boksearena og stiler efter en publikums-knockout med gedigne metal-slag i mellemgulvet.

For fans af:
The Burning, Municipal Waste, Kingdom of Sorrow.

Pensum:
‘The Rise of Brutality’, ‘Hatebreed’.



Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse! 
Seneste interview! 


GOATWHORE (US) - Odeon, kl.17:00.


Fordi:
Amerikanske Goatwhore er en blanding af døds- og thrashmetal, der samtidig har en snert af black over sig her og der med blastbeats, osv. Bandet, der blev dannet i 1997 er altså et af de bands, der har smeltet nogle genrer sammen og skabt sit eget udtryk. Med fem plader på sit cv er Goatwhore nu klar til at forsøge at bryde igennem, hvilket ikke helt er sket endnu. I USA har de flere gange været med på Ozzfest, ligesom de har turneret med Obituary, så det er ikke uerfarne folk, vi har at gøre med.

For fans af:
Hatesphere, Slayer, Morbid Angel.

Pensum:
‘The Eclipse Of Ages Into Black’, ‘A Haunting Curse’ og ‘Blood For The Master’



Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!

ANAAL NATHRAKH (UK) - Pavilion, kl.19:00.

Fordi:
Med en god blanding af black, death, grindcore indimellem krydret med klassisk heavy metal-vokal er britiske Anaal Nathrakh det bedste bud på en ekstrem metaloplevelse. Egentlig er bandet en duo, og det var ikke meningen, at musikken skulle spilles live, men heldigvis for os metalhungrende publikummer har de samlet et live-band, der flår Pavillion et nyt røvhul lørdag aften.

For fans af:
Marduk, 1349, Benediction, Fukpig

Pensum:
In the Constellation of the Black Widow



Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!


KVELERTAK (NO) - Arena, kl.20:30.

Fordi: Nordmændene har fundet den perfekte kombination af punk, hard rock og black metal og i et skramlet univers serverer lige dele energi, melodi og med en folkelig snert af noget voldeligt. Rammer både dem der tilbeder den onde musik, og de knap så musikalsk hårdføre, der også gæster græsmarken uden for Roskilde.

For fans af:
Alt norsk

Pensum:
'Kvelertak' og 'Meir'



Seneste pladeanmeldelse! 
Seneste koncertanmeldelse!
Seneste interview!


METALLICA (US) - Orange, kl.22:30.

Fordi:
Metallica er festivalens absolutte hovednavn. Før de blev offentliggjort var vi her på redaktionen sådan lidt...”tja”...jovist der er meget metal, men der mangler da et hovednavn, eller noget bemærkelsesværdigt. Offentliggørelsen af Metallica ændrede ALT. pludselig er plakaten metallisk velafbalanceret, og der er kommet et absolut hovednavn alle, uanset genrepræferencer, ser frem til! Hvis vores ritualer viser sig frugtbare, spiller thrashikonerne endda ‘Kill ‘em All’ fra start til slut, førend de siger tak for i aften.

For fans af:
Metal.

Pensum:
‘Kill ‘em All’ fylder 30 et par uger efter Roskilde koncerten, det er et godt sted at begynde, men ellers har bandet begået en ikonisk plade eller to.



Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
Seneste interview!
Læs ALT om Metallica her! 


PISSED JEANS (US) - Pavilion, kl.23:00.

Fordi:
Vi tvivler voldsomt, men det KAN jo godt være, at du vælger at udvandre fra Metallicas koncert på Orange før tid. Hvis du gør, så lov os at tjekke forbi Pavilion-scenen, hvor Pennsylvania-bandet Pissed Jeans trykker den af fra klokken 23. Kvartetten spiller heftig, hidsig og perverteret rockmusik a la 90’er-navne som The Jesus Lizard, Mudhoney, Rollins Band og Melvins. Det er beskidt, det er smadret og det er direkte fra garagen. Tjek videoen nedenfor, hvis du er i tvivl.

For fans af:
The Jesus Lizard, Mudhoney, Rollins Band, Flipper.

Pensum:
‘Shallow’ og ‘King of Jeans’.




GOAT (SE) - Odeon, kl.01:30.

Fordi:
Svenske Goat minder på nogle områder lidt om deres landsmænd i Ghost. De andre er bare mere kendte. Goat er nemlig også lidt mystiske og hylder den alternative musik. Goat har dog sit helt eget univers af psykedelisk rock og fusionsmusik og eksperimenterer i langt højere grad med alt og passer derfor perfekt ind i Roskilde Festivals program. Et ungt band, der lige har udgivet deres debutplade og som ikke er bange for at vælge en alternativ rute. Vær klar til at blive taget tilbage til en stemning, der kan minde lidt om sagnomspundne Woodstock.

For fans af:
Alternativ musik.

Pensum:
World Music.



Seneste pladeanmeldelse!


TYRANNY (FI) - Gloria, kl.02:30.

Fordi:
Der er dømt fucking funeral doom! Fra Finland! Klokken 02.30 om natten! Vokalen i Tyranny dyrker en d-y-b og l-a-n-g-s-o-m og s-e-r-i-ø-s g-r-o-w-l og bandets kompositioner kan (heldigvis!) heller ikke snøvle sig færdige, hvorfor sangene varer mindst et kvarter. Men modsat så mange andre bands af genren dyrker Tyranny også en melodisk stemning, hvilket får musikkens nådesløse kulde til at bide sig endnu lettere fast, hvis først man giver sig hen til det våde musikalske muld, der karakteriserer bandets lyd. Bandet skulle angiveligt optræde i munkekutter og smadrer desuden løs på en elektrisk kontrabas!

For fans af:
Evoken, Catacombs, Until Death Overtakes Me, Hierophant.

Pensum:
Det er lang tid siden, Tyranny har udgivet nyt materiale, men ‘Tides of Awakening’, deres studiealbum nummer to fra 2005, blev genoptrykt for et år siden og er langsomheden værd.



Seneste koncertanmeldelse!


UNCLE ACID & THE DEADBEATS (UK) - Odeon, kl.03:00.

Fordi:
Britiske Uncle Acid and The Deadbeats er blevet blåstemplet af selveste Black Sabbath, der tager dem med på deres tur rundt i Europa til efteråret. Det i sig selv bør være nok til at holde sig vågen natten til søndag, hvor man alligevel står og har brug for lidt psykedelisk doom at hænge til.

For fans af:
Black Sabbath, Led Zeppelin, Graveyard, Red Fang,

Pensum:
Blood Lust



Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!


SØNDAG 07-07-2013

Fordi:
De fleste kender Henry Rollins som arrig frontmand i Rollins Band, der i 90’erne råhittede med især ‘Liar’, ikke mindst takket være den tilhørende musikvideo. Andre husker ham for hans tid i det legendariske punkband Black Flag i de tidlige 80’ere. Senest har den nu 52-årige Rollins dog gjort sig som forfatter, speedtalker og stand-upper til sine “spoken word”-shows, der bringer ham forbi Danmark cirka hvert tredje år. På Roskilde optræder han tidligt både fredag, lørdag og søndag, og mon ikke han har forberedt forskellige snakkesæt med masser af festivalrelateret og sjovt materiale til det morgentrætte Roskilde-publikum? Vi tror det...

For fans af:
Bill Hicks, Sam Kinison og rockmusik.

Pensum:
Get in the Van.



Seneste koncertanmeldelse!

ENSIFERUM (FI) - Odeon, kl.12:30.

Fordi:
Finnerne har selvfølgelig også deres bud på folkemetal, ligesom Danmark har Vanir og de andre skandinaviske lande ditto. Ensiferum blev dannet i 1995 og siden har de udgivet fem plader og turneret hele verden. For nogle år siden undergik de noget af en udskiftning i bandet, og det er således nu kun Markus Toivonen, der er med fra den oprindelige besætning. Ensiferum er dog stadig relevante, såfremt man gerne vil ryste garnet til noget vikingemetal med sværd, mjødhorn, pelsdragt og bombastisk stemning.

For fans af:
Amon Amarth, Sabaton, Vanir, Turisas, Eluveitie, Wintersun, Finntroll.

Pensum:
‘Ensiferum’, ‘Iron’, ‘Victory Songs’ og ‘Unsung Heroes’




THE SWORD (US) - Odeon, kl.14:30.

Fordi:
Den rute, Texas-bandet The Sword har taget efter deres cementsolide debutalbum ‘Age of Winters’ (2006), kan diskuteres. På de seneste to plader har kvartetten leveret en kommercielt leflende trucker/sydstatsrock, der ligger langt fra deres oprindeligt doom/stoner-udtryk, men det har til gengæld også åbnet nye døre for og givet fanbasen vokseværk. Man skal se The Sword, fordi de under alle omstændigheder spiller medrivende rockkoncerter, og fordi der uden tvivl vil blive fadølsfest, når de spiller Odeon op tidligt søndag.

For fans af:
Black Sabbath, Corrosion of Conformity, Mastodon, Thin Lizzy, ZZ Top.

Pensum:
‘Age of Winters’ og ‘Warp Riders’.



Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
Seneste interview! 


AIRBOURNE (AU) - Arena, kl.16:00.

Fordi:
AC/DC eftersigende ikke vil spille festivaler selvom Roskilde efter sigende har forsøgt. Derfor er Airbourne den perfekte booking, da de færreste lyder lige så meget som de australske legender - og samtidig gør det så godt, at man tilgiver dem enhver mangel på originalitet.

For fans af:
AC/DC.

Pensum:
'Runnin' Wild' og 'No Guts. No Glory'.



Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
Seneste interview!


NAZORANAI (INT) - Pavilion, kl.17:00.

Fordi:
Roskilde er på dybt vand i deres beskrivelse af supertrioen Nazoranai, der består af guitarist Keiji Haino (Lost Aaraaff, Fushitsusha), kultguitarist Stephen O’Malley (Sunn O))), KTL, Gravetemple), der hér spiller bas og multiinstrumentatisten Oren Ambarchi (Sunn O))), 4G, Gravetemple) på trommer. Der lægges op til, at musikken er dunkel instrumental doom, men sandheden er, at Nazoranai snarere bygger videre på den nu 61-årige Keiji Hainos musikalske arv. Han var én af nøglepersonerne, da vestens udsyrede og jazzede eksperimentalrock for alvor ramte den japanske musikscene i starten af 70’erne. Vær med, når han svinger sit lange sølvgrå garn og flår i strengene, mens de nogle yngre fans O’Malley og Ambarchi utvivlsomt gør deres bedst for at lægge et stærkt rytmisk fundament.

For fans af:
Blue Cheer, Grateful Dead, Jimi Hendrix, Popol Vuh, Amon Düül II.

Pensum:
Nazoranai (2012)




BLOOD COMMAND (N) - Odeon, kl.18:30.

Fordi:
Melodisk post-hardcore fra Norge, som selv kalder deres stil for “Deathpop”. Trioen – der udvides til en kvintet live – har taget de norske musikkritikere med storm i de få år bandet har eksisteret. Med et ganske originalt udtryk er gruppen svære at sætte i bås, men lyder som en blanding af landsmændene fra Kvelertak og Honningbarna kombineret med Refused, Fugazi, Beastie Boys og PJ Harvey! I spidsen står den unge Silje Tombre med en imponerende vokal der spænder fra skønsang til fandenivoldske skrig. Hvis bandet er i stødet kan det sagtens blive en af festivalens mere interessante oplevelser.

For fans af:
Honningbarna, Refused, Fugazi.

Pensum:
‘Funeral Beach’




QUEENS OF THE STONE AGE (US) - Orange, kl.19:30.

Fordi:
Det er femte gang de Californiske ørken-rockere fra QOTSA i år gæster festivalen siden 1998. Koncerterne på festivalen har varieret i kvaliteten, som frontmand og bandboss Josh Homme ét år heller ikke lagde skjul på, da han beklagede indsatsens med ”I’m so shitfaced”. Forhåbentlig kigger han knap så dybt i flasken i år, når gruppen søndag aften går på Orange Scene som årets sidste store rock-hovednavn. Angiveligt byder setlisten primært på numre fra hovedværket ’Songs for the Deaf’ og seneste opus ’…Like Clockwork’, der med sin anderledes - men glimrende – stil, bliver interessant at høre om hvorvidt de kan kvikke publikum op på festivalens faldereb.

For fans af:
Kyuss, Eagles of Death Metal, Them Crooked Vultures, Mondo Generator.

Pensum:
‘Songs for the Deaf’, ‘Queens of the Stone Age’, ‘...Like Clockwork’



Seneste pladeanmeldelse! 
Seneste koncertanmeldelse! 


THE BOTS (US) - Pavilion, kl.21:00.

Fordi:
Roskilde 2013 skal selvfølgelig slutte af med en melodiøs og charmerede californisk rock and roll’ish punk-skalle, og The Bots kan ikke andet end få publikums nakkehvirvler til at fortsætte til også lang tid efter, at festivalen egentlig er slut. Duoen består af to meget unge teenagebrødre (den yngste er vist blot 15 eller 16!?) fra Captain Beefhearts hjemby Glendale og er et vaskeægte upcoming rocknavn på Roskilde i år, forstået på den måde, at verdenssuccesen angiveligt venter dem lige om hjørnet. Der er dømt energisk og ungdommeligt hipster-punk, som det er lige til at blive glad i låget af.

For fans af:
Black Keys, White Stripes, Bad Brains.

Pensum:
Deres selvbetitlede album fra 2009 er stadigvæk deres eneste fuldlængde.




VOODOO GLOW SKULLS (US) - Arena, kl.00:00.

Fordi:
Vil du slutte Roskilde Festival 2013 af med en rigtig fest, bør du kigge forbi Arena søndag ved midnat, hvor ska punkerne fra Voodoo Glow Skulls giver den fulde gas. Der vil være optempo punk, hornsektion, glade mennesker og rig mulighed for en ordentlig svingom.

For fans af:
Fishbone, The Mighty Mighty Bosstones, Rancid

Pensum:
Firme