Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

AMF’14 – De danske navne

Populær
Updated
AMF’14 – De danske navne

Aalborg Metal Festival 2014 har sørget for, at der er et stort udbud af danske navne på plakaten. Lige fra Illdisposed til navne som Huldre og Monkey Okay.

Spillestedet Studenterhuset i centrum af Aalborg danner igen de fysiske rammer for Aalborg Metal Festival, der i år har delt programmet mellem danske og internationale navne meget lige. Der er 10 danske og 11 udenlandske navne på plakaten. De internationale hovednavne tager vi i næste uge, mens vi i denne uge helliger optakten til de danske navne. Der er nemlig en masse spændende og aktuelle navne på plakaten. Lige fra de små bands i undergrunden til de helt store med internationale ambitioner. De fleste er aktuelle med nye plader her i år eller er på vej i studiet for at indspille deres næste udgivelse. Det er altså en samling danske bands, hvis kunstneriske åre stadig flyder og er fyldt med næring.

Festivalen skydes i gang torsdag d. 6. november 2014 med en hel dansk dag. 

ILLDISPOSED

Danmarks ubestridt største navn inden for dødsmetal gennem mere end 20 år behøver ingen nærmere introduktion. Bo Summer og resten af Illdisposed udsendte i sommers pladen 'With The Souls On Our Side' og bruger Aalborg Metal Festival 2014 som affyringsrampe for deres Europa-turné, der bringer dem rundt i Tyskland, Holland, Frankrig, Belgien, Østrig m.v. i resten af november måned. Hele festen starter på Studenterhuset torsdag aften. Der får vi måske også denne sang fra den nye plade.



HULDRE

Netop hjemvendt fra en yderst vellykket optræden på Wacken Open Air følger Huldre det op med også at gæste Aalborg Metal Festival her i 2014. Et godt år for bandet, der udover den nationale titel i Wacken Metal Battle også opnåede den højeste placering nogensinde af et dansk band i den internationale konkurrence. Ifølge dem selv har de også både knogler og overraskelser gemt i ærmet til dem, der møder op i Aalborg. Indtil da kan du varme dig med 'Ulvevinter':



BLOOD LABEL

Den udmærkede blanding af thrash og dødsmetal i Blood Label svinger forbi Gammeltorv i Aalborg, og de runder også et ganske flot år af på Aalborg Metal Festival 2014. Først udsendte de pladen 'Skeletons' og har så brugt resten af året på de skrå brædder med bl.a. Hatesphere, førnævnte Illdisposed, Aphyxion og mange andre bands i deres helhjertede forsøg på at få skrevet deres navn i blod på samtlige metalfans' nethinder. Vær med, når de præger Studenterhuset torsdag aften. De er ikke bange for at skyde lige efter ansigtet:



MONKEY OKAY

Lokale Monkey Okay er knap et år gamle, men folkene bag er lidt ældre. De tæller medlemmer, der før har gjort sig i Aloop, Ronja, Vulkaan og Superspark. Nu hygger de sig sammen under navnet Monkey Okay og spiller noget hård rock til dem, der kan lide den slags. De får lov at være med til at åbne dette års Aalborg Metal Festival. Du kan fugte læberne ved deres musikvideo til 'Fire Inside' nedenfor.

">

Fredag d. 7. november 2014

CARO

Nordjyske Caro er ligesom Monkey Okay en del af det lokale islæt på dette års Aalborg Metal Festival. Oprindeligt startede de ud som Omen i Frederikshavn, men skiftede i 2011 navn til Caro og har siden både været med i Wacken Metal Battle, udsendt deres debutplade 'Alpha' i 2012, spillet på Aalborg Metal Festival samme år og været godt rundt omkring siden da, bl.a. på Viborg Metal Festival i foråret. Nu er tiden kommet til endnu en dans på Studenterhuset i 9000 Aalborg.



E'NEMIA

Det er ikke kun thrash og dødsmetal, der kan sparkes op fra undergrunden i Aalborg. Der er også progressive kræfter i mulden deroppe, og her står E'nemia for sidstnævnte ingrediens i jordbundssammensætningen. De fandt sammen i 2010 og har turneret med Hatesphere og Malrun, som vi kommer nærmere ind på længere nede. E'nemia er ikke bange for det melodiske, og det kan du selv få smag for med denne sang:



MALRUN

Der er ingen tvivl om, at den største nyhed for Malrun her i 2014 var, da de i sommers offentliggjorde nyheden om, at forsanger Jacob Løbner stoppede i bandet. Jacob var en karismatisk frontfigur, der utvivlsomt ville være svær at erstatte, men Malrun trodsede dette faktum og kæmpede ufortrødent videre. De fik introduceret Nicklas Sonne og begav sig ud i Europa, hvor de bl.a. kom forbi Summer Breeze-festivalen i Tyskland, og samtidig udsendte de pladen 'Two Thrones'. Nu gæster de Aalborg Metal Festival 2014, og her kan de, der stadig ikke har oplevet Nicklas Sonne i front, så få syn for sagen. 

Lørdag d. 8. november 2014

CORPUS MORTALE

Ufortyndet dødsmetal, så det driver ned ad væggene. Corpus Mortale har ulmet i undergrunden i mange år, men har på det seneste fået udsendt nogle plader, og den seneste er 'Fleshcraft' fra sidste år. Ifølge bandet selv er de godt i gang med at lave den næste plade, så Aalborg Metal Festival 2014 bliver nok brugt som generalprøve, før de går i studiet og banker materialet ned. De har sågar selv løftet sløret for, at vi nok får en smagsprøve på det nye materiale lørdag. Indtil da kan vi hygge os med 'Love Lies Bleeding' fra førnævnte 'Fleshcraft':



DEATH COMES PALE

Dødsmetal fra egnen omkring Herning og Aarhus. De fik samlet sig i 2010 og har netop udsendt debutpladen 'World Grave'. Udover pladen har de også fået spillet nogle koncerter rundt om i landet og kroner nu værket med en plads på Aalborg Metal Festival 2014.  Er du nysgerrig efter at høre, hvad Death Comes Pale kan, så kan du streame hele deres plade her:

">


SOLBRUD

Københavnske Solbrud spiller black metal og har, siden de startede i 2009, både optrådt på Copenhell og Roskilde Festival. Nu er tiden kommet til, at de også gør deres entre på Aalborg Metal Festival 2014, og det gør de på ryggen af deres nye plade 'Jærtegn', der blev udsendt 15. september i år. Endnu et dansk navn, der er aktuelle med en plade. Fra den nye plade kan du her nyde sangen 'Klippemennesket':