Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Helhorse-tourdagbog 2

Populær
Updated
Helhorse-tourdagbog 2
Helhorse-tourdagbog 2
Helhorse-tourdagbog 2
Helhorse-tourdagbog 2
Helhorse-tourdagbog 2

Guitaristen Jacob og bassisten Søren fra Helhorse leverer anden del af tourdagbogen, hvor livet på landevejen for alvor bliver lagt ærligt frem.

Kunstner
Fotograf
Helhorse

Get-in kl.15 – vi ankommer fashionabelt for sent mange timer senere. Den slags er standard, vi er flyvende ligeglade. Vores rock ’n’roll attitude (engelsk udtalt) dikterer, at den slags ikke kunne bekymre os mindre. 

Tomme whiskey flasker, brugte kondomer og støvskyer af coke vælter ud af limosinedøren, som vi gør vores entré. Jesper, vores trommeslager, ryger straks i slåskamp med en lidt for nærgående journalist, et åre langt stofmisbrug gør at følelserne sidder uden på tøjet og vold er første løsning på ALT! Støjen er øredøvende af hvinende teenagepiger, der med tårefyldte øjne tilbyder os sexuelle ydelser. Vi ænser dem ikke. Det er kedeligt.

Backstage lokalet er overdådigt. En guld stripperstang er centreret i rummet. Langs væggen er en bar, kun med whisky og fadøl. Tupperwearbeholdere med kokain fylder bordene samt 1000 kr sedler i bundter. Vi har hvert vores 55 tommers fladskærms tv, hvor der KUN kører vores egen ene musikvideo.  En buffet, der er en konge værdig, går langs den anden væg.

Kokainen gør dog at ingen af os besidder nogen appetit, så condor æg, beluga kaviar og andre gastronomiske sjældenheder bliver brugt til en senere fordrukken madkamp.

Vi kampdrikker og er arrogante overfor alle. Vi går straks i gang med at smadre backstagelokalet. Glasskår, møbelstumper, pengesedler, lingeri og sprutflasker flyver gennem luften, som vi går amok. Groupies stortuder, når vi hånligt pisser på dem og spytter dem i ansigtet, men de vil stadig ha’ os!

Hatesphere, vores opvarmningsband, spiller deres sædvanlige lort, tror vi... - Ingen er interesserede. Vi er stangstive og LSD’en er begyndt at få sin virkning, da vi går på scenen alt alt alt for sent.  I journalisternes kontinuerlige blitzen slår det klik for vores bassist Søren. Med fråde om munden kaster han sig hovedkulds ud i mængden og går besærk.

Guitaristen Stephan er faldet omkuld på scenen i stofledsaget hjertestop.  Blodet flyder da politiet, 10. min efter show start, lukker koncerten. Festen fortsætter på hotellet senere, vi smadrer alt, tager stoffer og vælter os i damer. Vi sørger for, at der er våben tilstede. Det er sjovt at være fuld og pløkke! Ingen af os har i forvejen sovet i flere døgn, så vi er fuldstændigt afsindige.

Næste stop er Århus.

Af uforklarlige grunde er vores limousiner væk, da vi efter koncerten skal køre til Århus. I stedet for står der en grim Ford Transit, som vi må nøjes med.

Vi rammer Århus som en håndgranat. Ingen tid er gået, før vores lille gruppe har spredt sin hærgen ud over hele byen: Jakob, Mikkel og Sidsel (TM) hos O’Dollar i Åbyhøj; Jesper, Stephan og jeg i et ukendt forstadskvarter hos en af Jespers veninder, og Aske og Nikolaj rammer midtbyen.

Med et sundt indtag af øl og flyversjusser er det begrænset, hvad der står klart i hukommelse fra min og Jespers aften (morgen). Vi finder dog en kandidat til verdens dårligste riff (Kovenant - Mirror's Paradise, 3:55 inde).

Af uforklarlige grunde lykkes det os alle at ankomme til Train til tiden om lørdagen (som viser sig at være 1½ time før tid), hvilket giver os tid til at indse, at vi er satans trætte. Det er derfor en meget begivenhedsløs eftermiddag kun afbrudt af lydprøve med Hestens nye ven, Nikolaj Lydmand.

Fint skal det dog stadig være, så aftensmaden bliver indtaget på en restaurant på havnen. Her er vi passivt med til at ødelægge en bedstemors middag, ved at sidde og være flotte, tatoverede og bandtrøjeklædte, hvis man skal tro mængden af stirrende blikke og rullende øjne.

Aftenen bliver startet af Blood Label med den altid charmerende Alex fra The Burning på guitar, der vist også vandt Wacken Metal Battle dagen før i Kolding. Det er aldeles fremragende.

Herefter bliver det tid til, at den nu lidt mindre skydende og konfrontationssøgende flok stiller sig tilfreds med opvarmningsspottet og prøver at ruske liv i et lettere tungfodet Århus publikum.

Hatesphere rusker videre, mens vi dræner køleskabet for alt, der kan opdrives af øl og alkohol, og omkring kl. 2 galoperer vi hjem mod København.