Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #165

Populær
Updated
House of Franco #165

Jens skriver denne gang om Ungdomshuskoncerten med Weak, Alucarda, GR8 Freedom og Værket samt om Slægt og Demon Head i Dødsmaskinen.

Kunstner
Titel
+Alucarda +GR8 Freedom +Værket +Slægt +Demon Head
Spillested
Dato
13-12-2014

13. December : Weak, Alucarda, GR8 Freedom, Værket + Slægt og Demon Head @ Dødsmaskinen

Årets sidste ungeren-show for mig var et af de mere eklektiske lineups. Siden i sommer har jeg hørt om, at nogle af drengene i Reverie havde gang i noget progrock. Jeg havde egentlig glemt deres projekt, men så fik jeg nys om, at de spillede deres debutkoncert denne aften på Dortheavej. Jeg skulle selvfølgelig brokke mig over det noget fesne navn, Værket (?!?), som indikerede gammelmandsbluesrock fra Christiania eller noget i den stil. Men efter en halv times hyperaktiv instrumental progfest var jeg totalt blæst væk! Jethro Tull i en amfetaminrus spillet på 78 rpm. Inklusiv tværfløjte, saxofon og orgel. Der er sgutte mange danske teenagers, som den ene dag spiller 70'er-progrock og få dage senere leverer blackened  death metal til Morbid Angel i Pumpehuset. Jeg bøjer mig i støvet for den nye generation.

Jeg har set Alucardas fræsende doom/fuzz/punk adskillige gange og glædede mig til at blive bikerkrænket. Desværre var de og specielt Simon Daniel ramt af vildt mange tekniske problemer med guitaren. Det var desværre beyond Spinal Tap flere steder. Synd for dem. Hampus var vist også syg og sparkede til sidst mikrofonen ud blandt publikum i afmagt og desperation. Op på hesten igen, drenge. Jeg ved, at I dræber næste gang.

Weak derimod leverede et af deres bedste shows. Aggressiv pissed off sludge metal til Eyehategod-monsteret i os alle. Der var dømt pikrock, da svenske GR8 Freedom ramte scenen. Deres 70'er-biker/hard rock var ikke videre original men meget underholdende på en læg-hjernen-derhjemme-og-drik-igennem-agtig måde. Jeg tror, de ville vække jubel på High Voltage.

Bagefter kunne man nyde svedig vintagerock fra DJ Night Tripper aka Rhona Reid, som brillerede maksimalt bag pulten. Det opstod flere rygter blandt publikum om, at mere var i vente udover de annoncerede bands. Og rigtigt nok. Pludselig stod Slægt på scenen, og vi fik brutalt smadder-black kastet i vores ristede ansigter. Til sidst kom de lokale doom metal-helte fra Demon Head på scenen i Dødsmaskinen og spillede et helt sæt. Markus var i stødet og rendte rundt blandt os og gav den gas. Han er nu rejst til Brasilien i nogle måneder, så han skulle nok lige vise, hvor skabet skulle stå. Kudos til Ungdomshuset for disse to herlige juleoverraskelser til os!