Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

A Colossal Weekend: Nye navne!

Populær
Updated
A Colossal Weekend: Nye navne!

Det er ikke kun Deafheaven og Sumac, der pynter plakaten. Franske Alcest og islandske Agent Fresco er blandt de 10 nye navne, som indendørsfestivalen offentliggør.

Kunstner
Titel
+ Agent Fresco + Redwood Hill + Mutiny on The Bounty + Mouse on The Keys + The Physics House Band + Tvivler + Liserstille + Rome in Reverse + Speaker Bite Me
Spillested
Dato
05-05-2017
Fotograf
Jacob Dinesen (arkiv)

A Colossal Weekend slog sidste år dørene op for første gang til en weekend med alt godt fra post-rocken/metallen. Et hidtil uset skarpt fokus herhjemme på den mere luftige, atmosfæriske og indadvendte del af den hårde musik. En satsning, der blev en bragende succes med fuldt hus og store navne som Russian Circles, Pelican og This Will Destroy You. Et imponerende line-up, der bliver fulgt op at et mindst lige så mundsavlende udpluk fra den alternative (metal)scene i år med de to atmosfæriske black metal-titaner Deafheaven og Alcest i spidsen.

Festivalen afviser ikke, at der kan blive tilføjet et par navne til, men ellers ser programmet ud som følger. Først en gennemgang af de 10 nye tilføjelser, og sidst en opsummering – og hvilke dage hvem spiller – af hele programmet til A Colossal Weekend, der løber af stablen i Vega d. 5. og 6. maj.

Alcest
De franske blackgaze-pionererne er noget for sig. Ud over at have været bagmænd – eller rettere bagmand, da bandet på daværende tidspunkt var et soloprojekt af den franske musiker Neige – til den tredje bølge black metal, post-black metal, kan Alcest noget helt specielt; at løfte musik til sublime størrelser ved at skabe en smuk og guddommelig atmosfære. Gennem projektets efterhånden 18 år lange levetid er det kun blevet anmelderrost, hvilket dog særligt gør sig gældende for det seneste udspil ’Kodama’ fra 2016, der for alvor har markeret Alcests kunnen i den internationale musikscene.

">

Læs alt om Alcest her

Agent Fresco
Sidst den islandske kvartet var på dansk jord, var i oktober 2016 som opvarmning til Katatonia, og ud fra deres performance burde de have været hovednavnet: ”[...] blev det gjort overbevisende og med en utrolig perfektion og indlevelse, der bevidnede om musikere på eliteniveau med musikalske hjerter, der sidder på rette sted.”. Agent Fresco mestrer utallige musikalske stilarter, som de gennem deres tre plader har blandet sammen til deres egen fortolkning af metal, pop, jazz, hardcore og alternative rock, der i et livekontekst transformeres til en intens og imponerende oplevelse, ingen musikinteresseret burde gå glip af.



Redwood Hill
De har eksisteret i seks år, udgivet to album, spillet på Copenhell tre gange, og fået en hæderspris fra Politiken. Det københavnske post-black metal orkester, der er kendt for deres mørke og stemningsfulde musikalske univers, har i høj grad haft heldet med sig i deres forholdsvis korte karriere, og det er kun med god grund. Begge deres udgivelser har været anmelderroste, og live skiller de sig ud fra alle andre bands i den danske musikscene – de har et dystert og enkelt visuelt udtryk, der i symbiose med den tunge musik tager publikum i hånden og fører dem til et depressivt og smukt univers, der er svær at komme ud af.

">

Læs alt om Redwood Hill her

Speaker Bite Me
Det er ikke helt at regne for et egentlig comeback, for Speaker Bite Me har vist liv fra sig her og der gennem de seneste år. Men i år kan gruppens altså fejre 20 års jubilæum for udgivelsen af deres meget roste debut-album 'Inner Speed', der vakte stor opmærksomhed - især herhjemme - med sit massive støjniveau og ørehængende melodier. Især forsangerinden Signe Høirup Wille-Jørgensen har siden opnået succes i eget navn under alliaset Jomi Massage. Men nu er den danske kvartet altså tilbage, og det er eftersigende med et nyt album i støbeskeen.



Mutiny on the Bounty
Festivalen ligger med dagens annonceringer ikke skjul på, at de gerne vil være med til at fejre, at den såkaldte math-rock igen har fået masser af luft under vingerne. En af de bands, som viser vejen frem, er Munity on the Bounty for Luxembourg, der kombinerer deres melodiske og stramme math-rock med et tykt, tykt lag af synth. En stil, der blev kørt helt ud og perfektioneret på gruppens seneste album 'Digital Tropics' fra 2015.



Mouse on the Keys 
Ikke en hyldest til math-rock uden et japansk band. Det er generelt en stil, som nyder stor opmærksomhed i Gozillas hjemland  - og her er Mouse on The Keys et af de mere etablerede og roste bands indenfor genren. Bandet har især gjort sig kendt som et meget medrivende live-band, hvilket det danske publikum selv kan få blik for den instrumentale trio kommer til Danmark for første gang.



The Physics House Band 
I den engelske kystby Brighton har den fine festivalledelse også været på opdagelse og fundet de instrumentale math-rockere i The Physics House. Melodierne suser om ørerne, mens trommerne udfører nærmest mirakler ved at få det hele til at hænge sammen. Gruppen har hidtil kun sluppet en EP, men de har netop lagt sidste hånd på deres debutalbum 'Mercury Fountain', som er ude i april. Det bliver derfor med en masse nyt materiale, når bandet rammer Vega.



Tvivler 
Der er mere dansk islæt i form af Tvivler, som netop har været med rundt på optakts-turneen 'Colossal on Wheels'. I front har bandet den tidligere Lack-forsanger Thomas Burø, mens der også er medlemmer fra Town Portal og de hedengangne Obstacles. Stilen er lige på og melodisk hardcore med masser af dybde og tyngde i det danske sprogunivers.



Liserstille
Fra Aarhus kommer Liserstille. Gruppen har længe været en del af den danske alternative rock-scene, men flere lange pauser, har forhindret bandet i at indtage den plads på scenen, som de fortjener. Der blev dog gjort en del bod på tingene med udgivelsen af den mesterlige 'Emperical Ghost' i 2015. En rejse gennem tunge riffs, melodier og med en nerve og opsætning, der er en musical værdig.



Rome in Reverse 
Room in Reverse er er projekt søsat af italiensk/danske Antonella Pacifico der kredser om de mere ambiente og elektroniske elementer indenfor post-genrene. Forvent et hav af reverb og delay tilsat triphop, dub og lidt strøg af avantgarde. Ekstremt stemningsfuldt og sikkert et tiltrængt afbræk fra guitar-rock.



De forskellige optrædende er fordelt på følgende dage:

Fredag den 5. maj:
DEAFHEAVEN (US), MUTINY ON THE BOUNTY (LU), MOUSE ON THE KEYS (JP), TVIVLER (DK), TOUNDRA (ES), REDWOOD HILL (DK), ANNA VON HAUSSWOLFF (SE), THE PHYSICS HOUSE BAND (UK), ROME IN REVERSE (IT/DK)

Lørdag deb 6. maj:
AGENT FRESCO (IS), ALCEST (FR), SUMAC (US), OXBOW (US), YNDI HALDA (UK), EMMA RUTH RUNDLE (US), VALERIAN SWING (IT), SPEAKER BITE ME (DK), LISERSTILLE (DK)