Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RMF'13 - de danske navne

Populær
Updated
RMF'13 - de danske navne

Vi kigger i denne artikel nærmere på de danske navne, de er på plakaten når Royal Metal Fest 2013 skydes i gang d. 12. og 13. april i Århus på Voxhall og Atlas.

Kunstner
Titel
+ Dawn Of Demise + Hell's Domain + Bone + Caro
Spillested
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Arrangørerne i foreningen Metal Royale har sørget for et godt og afvekslende program til dette års udgave af Royal Metal Fest i Århus. Der er de helt store, internationale navne såsom Satyricon og Vader, og så er der selvfølgelig også nogle danske navne. Lige fra de mest etablerede navne til de spirende navne i undergrunden. Vi kigger her på fem danske bands, der alle spiller på Royal Metal Fest 2013.

HATESPHERE

De behøver vel nærmest ingen introduktion, men vi gør det nu alligevel.  Hatesphere blev dannet i Århus tilbage i 2000 og fik ret hurtigt et gennembrud i udlandet, bl.a. med pladen 'The Sickness Within' fra 2005. Hatesphere spiller en blanding af thrash og melodisk dødsmetal og har turneret over hele verden. Den seneste plade hedder 'The Great Bludgeoning' fra 2011, hvorfra dette nummer med en fin melodisk solo stammer:



DAWN OF DEMISE

Brutal dødsmetal fra Silkeborg. Brødrene Scott (vokal ) og Bjørn Jensen (bas) dannede sammen med Martin Sørensen (guitar) bandet tilbage i 2004 og har siden udgivet tre tunge plader, hvor 'Rejoice In Vengeance' er den seneste fra sommeren 2012.  Dawn Of Demise er tydeligt inspireret af den lyd, der kom fra USA og Florida i halvfemserne, og hylder da også ofte bl.a. Suffocation for deres indflydelse på lyden. Der er garanteret underholdning, når Dawn Of Demise lukker op for godteposen. Her er seneste musikvideo, hvor André fra Volbeat-artiklen medvirker.



HELL'S DOMAIN

Noget nyere er Hell's Domain. De blev dannet i 2007 og spiller thrash, som det lød dengang San Francisco og Bay Area udklækkede de helt store navne i genren. De har bl.a. Anders Gyldenøhr på trommer, der tidligere har spillet i Hatesphere, og Alex Clausen på vokal, der tidligere har spillet i Grope. Det var Bjørn Bihlet og Lars Knudsen, der dannede bandet, og de er også stadig med. De er en del af den danske undergrund, der endnu ikke har en pladekontrakt. Lyt her og mærk efter, om det er noget, du kunne tænke dig at svinge garnet til:



BONE

Hvis vi graver endnu dybere ned i den danske undergrund, så finder vi Bone. Nogle gutter fra hedengangne Ad Noctum, hvor et par stykker også spiller sammen i Serpent Saints, har også dette projekt. En skøn blanding af dødsmetal, thrash og black metal. Bone blev dannet i 2010 og har endnu til gode at udsende en debutplade. De har dog lavet en demo, der hedder 'Live Terror ... in the Morbid Studio', hvorfra nummeret 'Morbid Terror' stammer. Her er dømt garagelyd, fart over feltet og undergrund, så det driver ned ad væggene.



CARO

Nordjysk thrash fra Frederikshavn. Den opskrift har vi hørt før hos genrebrødrene Essence, som i øvrigt har hentet Caros bassist ind i egen fold. Caro er også ved at skabe momentum i undergrunden. De har bl.a. deltaget i W:O:A Metal Battle sidste år, hvor de imponerede mange med deres blanding af thrash og dødsmetal. De startede med at hedde Omen i 2007, men skiftede senere til Caro. I april måned 2012 udsendte de så deres debutplade 'Alpha', hvorfra nummeret 'Shittalker' stammer. Nyd det her: