Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Wacken 2011 - Optakt

Populær
Updated
Wacken 2011 - Optakt
Wacken 2011 - Optakt
Wacken 2011 - Optakt
Wacken 2011 - Optakt
Wacken 2011 - Optakt

Igen i år drager redaktionen mod Wacken Open Air, og i år har de hevet nogle rigtig spændende navne op af hatten til os.

August måned handler for Devilutions vedkommende hovedsageligt om Wacken Open Air. I år er det ottende gang i træk vi rapporterer fra den store nordtyske metalfestival, og som årene er gået, er såvel festival som vores dækning blot blevet større og større. I år er ingen undtagelse.

Denne gang er der også et par ganske specielle anledninger til, at tage til Wacken. De har nemlig sikret sig Judas Priest. Legenderne er på en afskedsturné, og Wacken er den eneste tyske festival hvor Rob Halford og co. takker af. Efter et fantastisk show på Copenhell kan redaktionen kun varmt anbefale at se denne afskedssalut. Vi er i hvert fald glade for, at vi får lov at opleve det én gang til.

Judas Priest er dog ikke det eneste koryfæ Wacken har hevet frem af gemmerne til de 75.000 tilskuere i år. Også Ozzy Osbourne gæster scenerne på de nordtyske græsmarker. Sammen med Blind Guardian og Helloween åbner Ozzy Osbourne officielt festivalen torsdag aften under det velkendte navn "A Night to Remember", hvor arrangørerne altid hiver en god, gammel kending frem. Af tidligere bands, der har gæstet Wacken torsdag aften kan jeg i flæng nævne Iron Maiden, Scorpions og Heaven & Hell.

Efter vi har hørt Ozzy og fået et par timer i et, forhåbentlig tørt, telt står vi op til fredag og lørdag. To dage fyldt med metal. I år trakterer Wackens arrangører med navne som Kreator, Morbid Angel, Motörhead, Sepultura, Kataklysm, Kyuss Lives, Onslaught, Cradle of Filth og mange, mange andre spændende navne.

Ikke overraskende er festivalen allerede udsolgt. Det er et fantastisk arrangement, og loyaliteten blandt festivalgængerne er så stor, at man ofte har udsolgt allerede i december eller januar måned forud for den festival, der skal løbe af stablen i august. Så man skal være hurtigt ude. Det sagt, så er der enkelte rejsearrangører her i Danmark, der stadig har ganske få billetter og ture tilbage. Og lever man på kanten og tør risikere en skuffelse, så kan man også vente til få dage før selve festivalen starter. I ny og næ er der folk, der bliver forhindret i at deltage og således sætter deres billetter til salg på enten Den Blå Avis eller lignende sider. Blot lidt info, såfremt man bliver fristet til at deltage i Wacken Open Air 2011.

Desuden spiller danske Aphyxion onsdag aften på en af de mindre scener. Aphyxion vandt dette års Wacken Metal Battle i Danmark, og skal derfor ned og repræsentere vores land. Herfra Devilution krydser vi fingre for de unge knægte.

Igen i år har vi naturligvis tænkt os at rapportere fyldigt fra Wacken, der kun ligger halvanden times kørsel fra den dansktyske grænse. Og inden selve festivalen, kommer der en overlevelsesguide til Wacken, forfattet af vores Wacken-kyndige. Jeg siger kun kyndige, for det kræver minimum ti år i træk på festivalpladsen at blive kaldt veteran, og da det kun er ottende år her i 2011, må jeg og fotografen vente til medio august 2013 med at påføre os det prædikat. Men i år skal I ikke snydes for vores små staldtips til en vellykket lejr og nogle gode oplevelser på Wacken.

Vi ses forhåbentlig dernede!