Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Wacken Metal Battle 2012

Populær
Updated
Wacken Metal Battle 2012

En gennemgang af årets deltagere i Wacken Metal Battle og ikke mindst, et bud på vinderen.

Kunstner
Titel
Wacken Metal Battle
Spillested
Dato
01-08-2012
Koncertarrangør

Wackens Metal Battle er vel næsten blevet svaret på den hårde metals udgave af Melodi Grand Prix. 28 lande fra hele verden er med i kampen i år, og vinderen er bestemt ikke givet på forhånd. Sidste års vindere, Hammercult, viste, at man slet ikke skal kimse ad de deltagende bands kvalitet.

Det skal man bestemt heller ikke i år, hvor der bliver kamp til stregen. Devilution har gennemlyttet alle deltagerne, og i bedste travhestestil fundet frem til en kort vurdering, og lavet en top 5 hvor vinderen forhåbentlig skal findes i. Én ting er dog musikken, nogen andet er hvordan den bliver leveret fra scenen, så vi tager vores forbehold!

Men vigtigst af alt: husk nu at troppe op på onsdag 16:20, og support årets danske bidrag fra Electric Hellride!

5 bud på vindere:

Zygnema – Indien
Exuviated – Belgien
Hone Your Sense – Japan
Warpath – Irland
Ease of Disgust - Rusland



Cold Snap – Kroatien

"Decideret kopi af Korn, der allerede er ret populære i det tidligere Jugoslavien-område. På Wacken virker det ikke holdbart, slet ikke når de har lavet en coverversion af Manu Chao’s ’Bongo Bong’."

Corpse Garden – Mellemamerika
"Dødsmetal i stil med Dying Fetus, hvor ambitionerne overstiger evnerne. Det falder alt for hurtigt til jorden."

Devils Note – Polen

"Thrash og død smelter sammen for de her polakker, der leverer en håndfuld udmærkede guitarriffs af typen der er skrevet tusindvis af igennem tiden, og hvor sidste salgsdato efterhånden er overskredet."

Ease of Disgust – Rusland

"Hårdt pumpende guitarriffs og smæk på trommerne. Lidt død, lidt Lamb of God-agtig, de her russere gør det bestemt godt i en genre, der hurtig kan virke overbevisende på publikum. Klart i den bedre ende af konkurrencen."

Electric Hellride – Danmark

"De behøver ingen introduktion her. Selvom halvdelen af bandet repræsenterer Devilution, kan vi med god samvittighed sagtens stå inde for at Electric Hellride er i toppen af de bedste bands i årets battle. Men de får kamp til stregen, og genren har ikke just været af den type som i de seneste år er løbet af med sejren. En dark horse, men ikke umuligt."

Disquiet – Holland

"Lyder langt hen af vejen som Devildriver og Lamb of God. Intet galt i det, musikerne kan deres kram, men nu er den stil virkelig ved at være et overgnavet kødben, vi har hørt alt for mange gange før."

Epsilon – Østrig

"Mere fra genren af melodisk dødsmetal. Udmærket og hårdtslående musik, men for kedeligt og ensformigt i længden."

Exuviated - Belgien

"Dødsmetal og et udmærket bud på et band der har en vinderchance. Bandet er relativt nyt, og spiller lige ud af landevejen død med thrashede guitarriffs.. Exuviated har ikke ligefrem omfundet den dybe tallerken, men leverer bestemt en udmærket omgang belgiske dødsvafler."

Faanefjell - Norge

"Norske Faanefjell med danske Syrtroll på vokal, spiller stemningsfuldt folke-black metal, som bestemt ikke er uden en vis kvalitet i musikken. Primært hælder de dog mest til at være black metal. Er du til norske Storm og det tidlige Ulver eller danske Vanir, bliver du næppe snydt for en god oplevelse. En outsider, men som ikke skal afskrives på forhånd."

Fateful Finality – Tyskland

"Udmærket død og thrashmetal, der tydeligvis er inspireret af Pantera. Bandet har været omkring i seks 6 år, og var nok kommet videre i karrieren, hvis musikken var mere original og overbevisende."

Frantic Amber – Sverige

"Vore svenske søsterfolk stiller op med et rent kvindeband, der er fra Sverige, Norge, Japan og Danmark. Muligvis det mest sexede band i branchen der bestemt giver den gas på scenen og spiller hård metal. På youtube har knap 160.000 set videoen ’Wrath of Judgement’, hvor lyden desværre er temmelig ringe produceret. Fedt med et kvindeband, men sorry, niveauet er ikke godt nok her."

Gone Postal – Island

"Brutal dødsmetal af den gamle skoles i stil med Cannibal Corpse. Det virker som regel altid efter hensigten, men de dvæler så meget i fortiden, at en sejr ikke burde være mulig."

Gothic – Rumænien

"Melodisk død direkte fra det mørke Transsylvanien, de lyser op i få øjeblikke, men har intet specielt at byde på."

Hamfero – Færøerne

"Sløvt og dystert doom, som kommer til at dræne enhver feststemning."

Helmut – Schweiz

"Stenet navn og stenet band med sangtitler som ’Divine Kebab’ og ’Mustard Moustache’. I en brandert på Loppen ville de sikkert være ganske medrivende, på Wacken kan det hurtigt falde til jorden."

Hone Your Sense – Japan

"En japansk pendant til Trivium og andre bands i den genre, hvor disse japanere virkelig gør det i overbevisende stil. Hårdt tempo, groovy guitarriffs og seriøst guitarsoli. Ikke at der er noget nyt under den japanske sol, men uden tvivl det bedste af de bands i konkurrencen som gør sig i den her genre, og derfor et godt bud på et band der kan løbe med årets titel."

Inquisitor - Letland

"Melodisk avantgarde black metal i stil med Arcturus og The Kovenant. Numrene varer gerne omkring de ti minutter, hvilket giver dem mulighed for at spille 2 numre på Wacken. Det bliver ikke i denne her omgang de løber af sted med noget."

Lord Shades – Frankrig

"Brutal black metal fra dette franske band som leger vikinger. Til tider i stil med Moonspells debutskive ’Wolfheart’ og med keyboardelementer som i Dimmu Borgir. Ikke dårligt, men de førnævnte bands findes ligesom allerede og gør det ret så godt i forvejen."

Midnight Priest – Portugal

"Fantastisk. Et portugisisk band der forsøger at gå 100 procent i King Diamond og Mercyful Fates fodspor. Sympatisk. Men plagiering (som i direkte tyveri) kommer man ikke langt med."

Mindthreat – Grækenland

"Energisk hårdtslående metal, der lyder som nu-metal kombineret med lidt inspiration fra At The Gates. Det ikke helt ringe, men alligevel hørt alt for mange gange før."

Opifex – Letland

"Fear Factory i en lettisk udgave. Absolut et velspillende band, der forsøger at trække lidt avantgardeelementer som ikke rigtig fungerer ind i musikken."

Rain Shatter – Mexico

"Vi gentager lige beskrivelsen af det polske band. Thrash og død smelter sammen for de her mexicanere, der leverer en håndfuld udmærkede guitarriffs af typen der er skrevet tusindvis af igennem tiden, og hvor sidste salgsdato efterhånden er overskredet."

Ravenblood – Spanien

"Atmosfærisk og melodisk dødsmetal der minder en anelse om Children og Bodom kombineret med folkemetal. Såmænd udmærket, men de står ikke distancen."

Rust2Dust – Slovakiet

"Ganske fængende nu-metal, der har numre på både engelsk og slovakisk. Men de er nok lige en ti år for sent på den."

Shredhead – Israel

"Slayer har ikke eksisteret forgæves, i hvert fald ikke for disse israelere som gør sig i moderne thrashmetal. Musikken er ganske groovy, men en falliterklæring hvis Slayerjam her vinder noget."

The Falling – Kina

"Aggressivt nu-metal fra Kina. Musikken fænger udmærket, men i sidste ende for tamt til at være seriøst overbevisende."

Warpath – Irland

"Originalt? Nej. Fedt? Meget! Brutal dødsmetal uden slinger i valsen fra Dublin. Kvintetten har allerede spillet med navne som Napalm Death og Abysmal Torment. En glimrende måde at slutte musikken af på om onsdagen, og de fleste andre bands i konkurrencen kan godt pakke deres grej sammen og bøje sig i støvet her."

Zygnema – Indien

"Denne indiske kvartet kan vel bedst koges ned til en blanding af Soulfly, Fear Factory og Konkhra. Det faktisk slet ikke dårligt, og næppe tilfældigt at de er sat til at spille kl. 21., for bandet kommer uden tvivl til at få publikum med sig. Vinderen kan godt ende med at komme fra Østen i år."