Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fra bunkeren til Orange Scene?

Populær
Updated
Fra bunkeren til Orange Scene?

På fredag er Broken Hand Charity opvarmning for Leprous i Pumpehuset, og med den fremragende seneste ep in mente var det kun oplagt at tage en snak med bandet.

Dato
30-09-2012
Genre

Vi har her på Devilution endnu kun skrevet om Broken Hand Charity i forbindelse med en anmeldelse af jeres fremragende ’Democrusade’, så vi må lige spørge om I kan komme med en kort opsummering af, hvordan bandet blev dannet, og hvad der har været højdepunkterne indtil nu?

-    Kasper og Joachim mødtes i en bunker under Østerbro for fire års tid siden og begyndte at skrive musik sammen. Efter nogle måneder kom Daniel til, og så var der en periode med forskellige bassister og trommeslagere. Den nuværende, bundsolide opstilling fik vi for et par år siden, hvor Heino og Søren joinede bandet.

-    Højdepunktet har helt klart været, da vi spillede i Østjyllands Statsfængsel. Det var en vild oplevelse, og en som ikke mange får. Derudover spillede vi et fedt job på ”Rocken” (The Rock, spillestedet, der lukkede november 2011 – red.) lige inden det lukkede, så det var lækkert at nå at få det hak i bæltet. Så var det selvfølgelig stort for os at blive månedens demo i Metal Hammer Germany. Og senest har vi lige udgivet vores første musikvideo.

Hvordan ser I selv på forskellen mellem ’Simplified Symphony’ (2011) og den nye ’Democrusade’? I mine ører er der ret stor forskel. Den første trækker mere på rocken og er temmelig melankolsk i sit klangbillede, mens den anden er mere løssluppen, nærmest festlig og også lidt mere ”metal”.

-    Først og fremmest føler vi, at vi overordnet set er blevet bedre sangskrivere. På ’Democrusade’ har vi på en eller anden måde bare haft lettere ved at få musikken i den retning, vi gerne ville have det i.  Det er måske en kliché, men vi har i højere grad fundet os selv. Vi føler, at vi er vokset fra et par af numrene på ’Simplified Symphony’, men vi har jo en hel masse musik udover, hvad der kommet med på pladerne, så nu må vi se hvad der sker næste gang. Rent lyrisk er ’Simplified Symphony’ mere indadskuende og subjektiv, hvor teksterne på ’Democrusade’ tager fat i samfundsmæssige ting.

I har jo før prøvet at få gode anmeldelser, det er jo ikke kun her fra Devilution, at I har høstet store ord, så I må jo være klar over, at I har et stort potentiale. Hvad er jeres eget syn på mulighederne for at ”slå igennem”?

- Når vi står i øvelokalet og lige har færdiggjort et nummer, kigger rundt på hinanden og siger ”kæft, det er godt det her” - der er vi ikke et sekund i tvivl om vores potentiale. Men det er jo desværre ikke altid at stort potentiale fører til gennembrud. Det er jo Henrik Milling (radiovært på DR – red.), der afgør det. Tag Volbeat for eksempel. De er et fantastisk band, og de fortjener al deres succes, men havde de været nær så store, hvis ikke P3 af en eller anden årsag havde kastet sin kærlighed på dem?

Lidt i forlængelse af forrige spørgsmål, så kan det jo også undre lidt, at I ikke bare indspillede et helt album i stedet for ’Democrusade’, for I virker klar til en fuldlængde – var det noget i overvejede?

-    Nej, det var det faktisk ikke. Og vi har ikke tænkt os at udgive en fuldlængde selv. Så med mindre vi bliver signet, kan du se frem til endnu en ep fra vores hånd.

”ALLES KLAR” – TYSKLAND RYKKER

I har mange shows i specielt Tyskland – har I et marked der, eller er det lige så meget en erkendelse af, at Danmark egentlig er et ret lille land, hvis man vil noget med engelsksproget rock/metal?

- Tyskland tager bare godt imod os. Og så er det som om, at der bare ikke er så stort et marked for vores slags musik i Danmark. Der er marked for hårde bands som Hatesphere, Mnemic og  Raunchy, og der er et marked for I Got You On Tape og The Floor is Made of Lava. Musik, der placerer sig et sted derimellem, som vores gør, hører man ikke meget til. Vi har masser af superfede bands i det lag, men det er kun Surfact og Rock Hard Power Spray, folk kender til.

Leprous i Pumpehuset den 5. oktober. Endnu et relativt ukendt, men dog fantastisk band, der er spået en stor fremtid på den progressive scene. I skal være support. Hvordan var reaktionerne på at få det gig? Og man behøver vel næppe spørge om I glæder jer?!

- Du kan tro vi glæder os! Vi kendte faktisk slet ikke Leprous på forhånd, men dem har vi jo så fået øjnene op for nu.

Der er koncerter i kalenderen, så I sørger for at få luftet jeres materiale, men hvad byder fremtiden på for Broken Hand Charity – både den I allerede kender lidt til, men også lidt af drømmescenariet?

- Vi håber på at få spillet et par festivaljobs. Og drømmescenariet, siger du? Orange Scene.