Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Hvad skal vi ha' at spise?

Populær
Updated
Hvad skal vi ha' at spise?

Nye tiltag på madområdet til Copenhell. Devilution har talt med folkene bag én af madboderne.

Kunstner
Titel
På Copenhell
Spillested
Dato
11-06-2012
Forfatter

 

Efter sidste års Copenhell var der en del brok over maden. Festivalen har imødekommet kritikken, og sat ting i værk. Devilution satte sig for at undersøge dette nærmere, og tog derfor til Hellerup, lige ved stationen, for at tale med indehaverne af Madtjenesten, Kristine Ploug og Asmus Hamann, som står for noget af en nye mad på årets festival.


Skal Madtjenesten lave al maden til festivallen?

Asmus: Vi laver crewmaden i dagene op til Copenhell, og på selve festivallen har vi en madbod, der laver thaimad. Som både er vegansk og almindelig thai – noget med kylling i, så der er noget for alle folk. Meget det kritikken sidste år gik nemlig på, at folk syntes at maden var for ensporet og kedelig, at der ikke var noget veganermad og at den simpelthen ikke var vellavet. Så det har vi lovet Copenhell at gøre noget ved.

THAIMAD PÅ MENUEN

Men er det så derfor, I har valgt at lave thaimad? Fordi det er let at lave i store mængder?

A: Ja, det er forholdsvis taknemmeligt at lave i store volumen, og det er noget folk gerne gider at spise, når de er på festival. Copenhell er et stort opsæt. Nogle af dagene er der eksempelvis over tohundrede crew-folk der skal have mad tre gange om dagen, så der bliver virkelig revet noget mad igennem derude... Og så er det nemt at lave noget velsmagende veganer- og vegetarmad i den stil.

ja, der skal man vel næsten til østen?
A: Ja, eller, det skal man ikke, men det skal man, hvis man har forholdsvis kort tid til at lave det i.

Kristine: Ja, man sætter jo ikke et køkken som vores her [i Hellerup], op derude. Det er noget med, at man har nogle gasblus og nogle 100-litersgryder derude. Så det skal være nemt at komme til.

FESTIVALMAD ER ANDET END FRITTER, PØLSER OG DÅRLIGE BURGERE

Hvad mener i generelt om festivalmad?

A: Problemet er tit, at når du skal have festivalmad, så kan du få dårlige burgere, grillpølser og fritter, og så regner arrangørerne med, at folk kan leve af det i en uge.

A: Nu laver jeg også mad på Roskilde Festival, hvor vi kører lidt samme koncept, men bare med indisk mad i stedet. Til Copenhell ville jeg gerne lave thaimad, fordi jeg synes det passer godt til, og så synes jeg, at vi laver noget mad som folk kan leve af og som er nærende uden at det bliver ulækkert. Det ligger en god bund, når man også skal ud at have noget at drikke.

Hvorfor blev I valgt?

A: Vi har arbejdet sammen med Live Nation i lang tid, med både crew- og artistcatering. (Live Nation er arrangørerne bag Copenhell, red.)

K: Vi lavede crewmad sidste år på Copenhell...

A: ...og så havde vi en dialog med Live Nation, om vi ikke skulle lave mad til festivalen. Vi havde selv set på Facebook-siden, hvad folk syntes om maden sidste år, så jeg spurgte Michael Madsen om ikke vi skulle finde ud af at lave noget ordentlig mad. Vi var faktisk i dialog om det allerede inden Copenhell sidste år, men da havde vi ikke lige tid til at få lavet noget ude på selve festivalpladsen. Så det er noget vi har glædet os til i et helt år.

DEN ENE ER TIL HEAVY, DEN ANDEN TIL POP

Hvad er jeres forhold til selve festivallen til musikken på den?

K: Der er det helt klart Asmus du skal spørge, for jeg har ikke noget forhold til heavy metal overhovedet, men dét har han. Jeg er totalt pop, og det er min jomfrutur til en heavyfestival, Men så finder jeg jo ud af i næste uge, om jeg er en ”heavy” eller en ”pop", haha.

A: Jamen, jeg har da hørt heavy siden jeg var lille. Det startede i begyndelsen af halvfemserne (eller var det i '89 jeg første gang hørte Anthrax?), og så er det ellers gået derfra. Jeg er fra Ribe, og der var meget heavy den gang tilbage i halvfemserne. Meget af det danske kom fra Esbjerg og Ribe. Jeg hører mest det gamle, og jeg har taget fri til Slayers koncert kl. 23.59.

K: Jeg skal nok tage vagten...

Men det bliver det eneste du får tid til at høre?

A: Jae, det tror jeg...

K: Mon ikke man kan høre det fra teltet? Vi kommer til at ligge ret tæt på main-stage.

Er det ikke hårdt at tage til en festival med musik, man kan lide og så ikke kunne gå til koncerterne?

A: Det er stadigvæk sjovt og vi hygger os stadigvæk, men det er bare på en anden måde. Vi møder folk på nogle andre præmisser og kommer i kontakt med en masse festivalgæster og oplever en masse sjove ting, men på en anden måde. Jeg har været på Roskilde Festival de sidste otte år, men jeg plejer kun at tage fri til ét band, men det passer også gerne med at de kun har ét stort heavynavn. Jeg har set Slayer en del gange... og Motörhead...

VEGANERE, VEGETARER OG VIKINGER

Du sagde, at du synes at thaimad passer godt til festivallen, men skulle det egentlig ikke have været noget mere viking?


A: Jo, men der er nogle andre derude der laver flæskestegs- og steaksandwich, så det synes jeg bare jeg vil lade dem om, og så kan folk komme til mig, når de bliver trætte af at spise dét. Det er ganske bevidst, at vi er gået udenom vikingeelementet. Vi har lavet nogle arrangementer, hvor vi har sat nogle telte op, hvor folk så kan komme og gå amok i kød og salater, men det synes jeg bare ikke passer til klientellet her. Eller rettere, vores priser på den slags passer ikke til klientellet på Copenhell. Kød er ved at være rigtig dyrt i øvrigt.

K: Det handler også om at lave noget, hvor folk kan komme hurtigt igennem køen. Folk gider ikke at stå i kø for at få deres mad. De vil bare hurtigt igennem.

A: Man vil gerne sidde ned og drikke sine øl og høre noget musik, og så nytter et ikke noget at vente for længe.

Hvad bliver prislejet?

A: 60 kr. for en kylling-, vegetar- eller en veganerret, og så har vi nogle snacks, nogle forårsruller, til en 30 kr., så jeg synes vi har fundet et godt prisleje. Det virkede i hvert fald sådan til Distortion [En gadefestival i København, red.].

Hvor var i henne til Distortion?

A: Vi havde sådan en lille logistikøvelse, hvor vi var fem forskellige steder på fire dage, så vi fik pakket sammen og rejst telt en del gange. Vi var i Ravnsborggade, Vandkunsten, ude ved Enghave St., så nede på natfestivalen i Skaterparken og så ude til Final Distortion. Med samme menu som på Copenhell.

Det er altså en udmærket festivalmenu at køre. Jeg kan alle målene i hovedet til vores 100-litersgryder, haha.

Hvor stor en del af forretningen udgør festival-delen?

A: Det er ikke så stor en del. Roskilde Festival laver jeg med nogle andre, så det kører uden om forretningen her, så vi skulle have nogle flere festivaler, hvis det skulle være en større del.

K: Vi er med til noget til august, som hedder Viking Run, der er et nordisk amerikanerbiltræf i Roskilde, og det glæder vi os meget til. Det er ikke noget vi har lavet før, men arrangørerne siger, at det er mange af deltagernes ferie, hvor de skal hygge og feste og give den gas...

A: Det er et andet publikum, et lidt ældre i store, dyre amerikanerbiler, så der regner vi med at sætte vores grilltelt op. Copenhells publikum er et mere tricky ét. Det er ikke de helt unge som på Roskilde Festival, så de ved godt, hvad de vil have, samtidig med at det ikke må koste alverden.

MORGENKOMPLET MED GULDBAJER

Mener du da, at de gamle er mere nærige?

A: Nej, jeg tror  bare, at man er kommet på Copenhell mere for at hygge og høre musik, end man er kommet for at få en gourmetoplevelse. Men det er altid lidt af en satsning, når man laver sådan noget som det her. For et par weekender siden var vi til et arrangement oppe i Helsingør, hvor der nok har været 2000 unge mennesker, og det eneste de ville, var at drikke. Dér havde vi grill med og stod og solgte grillpølser og omsatte for ingenting, på otte timer. Så vi endte med at smide det meste af maden ud. Jeg har lavet det før i Jylland hvor der var en 20-30000 unge mennesker, men hvor man så har ramt forbi med konceptet, og så det er jo et sats hver gang man rykker ud og laver noget nyt.

K: Jeg tror altså ikke at thaikonceptet er ramt forbi til Copenhell, selvom det måske ikke helt matcher med musikken. Folk vil bare gerne have noget mad. Vejret spiller også ind. Hvis det bliver et koldt sommervejr som dette, så er det godt med en varm gryde og siddepladser indenfor i et telt, som vi har på Copenhell.

A: Ja, thaimad er jo ikke så vejrfølsomt. De spiser jo også thaimad i Thailand, og der er det jo varmt. Vi står også for at sælge morgenmad ude på teltpladsen. Der vil være alt hvad der hører til en god morgenmad. Brød, ost, Guld Tuborg og Jägermeister – en morgenkomplet.

Og Mazarintærte... ?

A: Haha, nej jeg tror det bliver kanelsnegle.

K: En Kanelsnegl og en gylden dame, så er man up and running igen.