Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens Stjerner: Lifesick

Populær
Updated
Morgendagens Stjerner: Lifesick

Lifesick sidder ikke på hænderne: Det tungt metalliske hardcoreband fra Fredericia drager på onsdag ud på en Europa-turné sammen med hardcore-legenden Harley Flanagan.

Kunstner
Fotograf
Lucas Englund

Det er ikke mere end tre år siden, Lifesick blev dannet, men medlemmerne havde alle erfaring at trække på fra hardcore-scenen omkring Ungdommens Hus i Fredericia. Nu havde de lyst til at spille en tungere og mere metallisk hardcore som den, man kender fra Merauder og Integrity. Hurtigt indspillede de en debutplade, ‘6.0.1’, og i slutningen af sidste år udkom den på Southern Lord, som i de senere år er begyndt at satse mere på hardcore.

I øjeblikket er Lifesick i færd med at indspille deres anden plade hos Jacob Bredahl i Dead Rat Studio, men først skal de lige endnu en tur rundt i Europa. Flere af koncerterne er som support for legenden Harley Flanagan fra Cro-Mags, og det gjorde os på Devilution nysgerrige efter, hvem de egentlig er.

Hvem er med i bandet?
Simon Shoshan – vokal
Nicolai Lindegaard – guitar
Nikolai Lund – guitar
Allan Kristiansen – bas
Jeppe Løwe – trommer.

Hvordan startede bandet?
Nicolai og Jeppe, som tidligere har spillet i samme band, begyndte at jamme lidt sammen for omkring tre år siden med henblik på at lave et nyt hardcoreband i Danmark, som skulle være mere hårdtslående, end hvad der ellers var i Danmark på det tidspunkt. Senere kom Nikolai og Simon ind over projektet, og de første numre begyndte at tage form. Efter lang tids søgen efter en fast bassist dukkede Allan op omkring tidspunktet for indspilningen af den første plade. Vi kendte alle hinanden fra tidligere bands og var ikke i tvivl om, at denne lineup ville fungere lige fra starten, da vi har nogenlunde det samme ambitionsniveau og samme mængde erfaringer, hvilket gør det meget lettere at arbejde sammen.

Hvor var jeres første øver?
Ungdommens Hus i Fredericia, hvor vi også øver i dag. I næsten alle tidligere bands har vi også haft en fast base her, da der er en god stemning, og folk, der har deres daglige gang her, også støtter det, der sker på stedet.

Hvor var jeres første koncert?
Jeg mener, det var på Ungdommens Hus, hvor vi kun spillede fire mand.

Hvem har fået øje på jer? Og hvordan kom kontrakten med Southern Lord Records i stand?
Hvad angår kontrakten med Southern Lord, er det nok en af de ting, vi hyppigst bliver spurgt om, men det er egentlig en ret kedelig historie. Vi skrev bare en lidt flabet besked til dem og sendte et link til vores første plade. De var vilde med det, og det tog kun et par måneder, fra vi underskrev kontrakten, til pladen var trykt. Gennem udgivelsen af Southern Lord har vi fået en del bedre kontakter rundt omkring. Specielt Avocado Booking har været gode til at få os med på nogle større tours.

Hvad har været jeres største koncert?
Vi har spillet på en del mindre hardcore-festivaler i Tyskland, hvor opbakningen har været for sindssyg. Ellers har turnéer med bands som Comeback Kid været ret vilde, da der hver aften har været langt flere mennesker, end hvad vi selv ville kunne trække. Men de fedeste koncerter afhænger ikke så meget af størrelsen af publikum for os, men mere om folk bevæger sig og er på. Vi spillede et show i Tyskland tidligere i år, hvor stole, borde og mennesker fløj igennem lokalet under koncerten, og folk var på fra start til slut. Den slags synes vi er pissefedt!

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?
Det er at få folk til at åbne øjnene op for en ny lyd, i hvert fald her i Danmark, uden at blive set ned på som værende hipster-smarte eller poser-agtige sellout-typer. Det virker umiddelbart, som om hypen er størst i udlandet, men ud fra vores erfaring fra tidligere bands, så plejer folk i Danmark at blive mere og mere nysgerrige, jo mere man spiller i udlandet.

Hvordan har det været at indspille jeres plade?
Nu er det ved at være lang tid siden, men vi er supertilfredse med resultatet, og at arbejde sammen med Jacob Bredahl er altid en fryd. Vi er lige nu i studiet hos Bredahl for at indspille album nummer to, som vi glæder os til at kunne smide på gaden til næste år.

Hvad er jeres inspirationer?
Satan.

Vi hører alt fra dark wave til delta blues og grindcore, men inspirationen kommer hovedsagelig fra amerikansk hardcore/crust, gammel 80’er-trash og Slayer!

Hvad er jeres drømme?
At spille på nogle større scener herhjemme, a la Roskilde og Copenhell. Flere tours i blandt andet USA og at spille på This Is Harcore er også et af vores store mål. Men ellers fortsætter vi bare som nu. Det vigtigste for os er egentlig bare at udgive plader, som vi er stolte af, og så tager vi resten, når det kommer.

Hvordan vil I nå dem?
Vi fortsætter på samme måde, som vi gør nu.

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?
Vi fortsætter med at spille, så længe vi synes, det er fedt. Om vi får success eller ej, betyder ikke det store for os, da vi allerede har opnået en del af vores teenagedrømme. Så længe vi udgiver musik, vi er stolte af, så er vi mere end tilfredse.

Hvor meget opbakning har I fra baglandet?
Det er lidt forskelligt fra medlem til medlem, men generelt er der god opbakning fra venner og familie. Nogle af os har meget frie hænder i forhold til job, hvor de støtter os utrolig meget og synes, det er fedt, at vi gør det, vi gør, hvorimod andres job er lidt mere rigide.

Lifesicks turné starter på onsdag i Holland og bringer dem omkring Belgien, England, Tyskland, Polen, Østrig og Italien, inden de runder af med et show hjemme i Ungdommens Hus i Fredericia 15. december.