Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Folk var klar derude

Populær
Updated
Folk var klar derude
Folk var klar derude
Folk var klar derude
Folk var klar derude
Folk var klar derude

Februars første lørdag bød på en seriøs præsentation af spillestedet Lions & Barrels upcoming-arrangementet "Er I klar derude?".

Spillested
Dato
04-02-2012
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Selvom The Rock er lukket, så arrangeres der på livet løs af folkene bag, og de har kastet deres kærlighed på stedet Lions & Barrels, som er en relativ ny spiller på kortet over københavnske spillesteder. Endagsfestivalen "Er I klar derude?" præsenteret af The Rock var sikkert mange metalhoveders første møde med stedet, da det var et storstilet arrangement.

Upcoming-arrangementer kan ofte have svært ved at lokke folk ud i hobetal, men med hele 12 bands på plakaten, så hjalp det selvfølgelig på publikumsantallet. Det må siges at være en succes, og alle bands fik herved en glimrende mulighed for at spille for en masse mennesker - i mange tilfælde sikkert flere end de havde prøvet før og det var ikke kun egne venner.

Man kan jo ikke nå alt

Devilutions udsendte redaktion havde taget sig en over tørsten inden de gik ud i den mørke, kolde aften og fandt vej til hjørnet af Parken, hvor Lions & Barrels har sin indgang. Det betød et niveau som fint kunne matche nogle af de allerede feststemte gæster, men det betød også, at et par bands blev misset. Eksempelvis missede vi All the Demons, som vi anmeldte for nylig, og ellers havde pirket til nysgerrigheden for at se "live".

Men sådan er det, og med to scener i gang samtidig, så ville man være nødt til at vælge mellem det ene eller andet band alligevel. Lige ved indgangen og garderoben lå den lille scene 'Rhythm', og gik man videre - med eller uden stop i baren - og forbi toiletterne, så kom man til den store scene 'Ballroom', hvor der kunne være rigtig mange tilskuere.

Lyd under svære vilkår

Selvom det bestemt var et vellykket koncept, så var der også et par ting, som godt kunne gøres bedre. Lyden for eksempel, men det er selvfølgelig svært at skabe perfekt lyd i et presset program med mange bands. Det gik lidt ud over Haltefandens show, som dermed ikke rykkede så godt, som det kunne. Det var et frisk pust med sange på dansk, men man kunne godt have ønsket sig lidt mere engagement og udstråling fra bassisten. Det virkede ikke helt så rutineret som en bandhistorie på snart fire år ellers gav forventning om.

Bagefter så det også ud til, at Chainfist kæmpede lidt med scene-lydforholdene på "Ballroom"-scenen, at dømme efter ansigtudtrykkene på bandets medlemmer. Heldigvis har bandet solid live-erfaring, så showet forløb helt som det skulle alligevel. Metal-rocken blev ganske vel modtaget af publikum, som måske godt kunne være blevet forkælet med lidt mere lydstyrke på vokalen.

Masser af hvidt mod masser af sort

En anden ting som også godt kan forbedres for spillestedet er lysforholdene. Scenerne var alt for oplyste og det med kedeligt, hvidt lys (den anden scene havde dog lidt røde baggrundsspots). Det led specielt Betrayer of Light under, da de i fuldt spot kom til at se lidt komiske ud, som medlemmerne stod dér i ligsminke. Maler man sig har man vist, at man også er med i image-ræset indenfor black metal, og så hjalp de mange lux ikke på en lidt nørdet fremtræden. Musikalsk var det for så vidt udmærket, men mere tid i øveren på jagt efter en personlig stil ville nok gøre underværker.

Blessing the Unknown så ud til at være et meget ungt band, og stilen var heller ikke så moden endnu, da bandets metalcore lød hørt før. Til gengæld var bandet meget bevidste om, at et godt show kræver energi, og de gav den også fuld skrue.

Tid til nyt

På "Rhythm"-scenen var det kort før midnat blevet tid til Diretone, som i slutningen af 2011 udgav sit debutalbum. Det blev nu ikke kun til sange derfra, da der også blev luftet spritnyt materiale. Gutterne leverede et udmærket show, og havde heldigvis også fået bedre lyd med sig end tidligere under Haltefanden, så den groovy metal med lidt Down, Metallica og Pantera-inspiration kom rigtig godt ud.

Diretones show gik ud over Waiting for Sedna, som spillede samtidig på den anden scene, så i stedet blev Devilutions redaktion ved "Rhythm"-scenen og så Downswitch, som for nylig på Bryggen spillede en koncert nærmest uden publikum. Det var ikke tilfældet denne gang, og det gav pote for musikken. Det var et meget professionelt og fedt show med bandets teknisk velfunderede groovy metal med råbevokal.

Ægte metaludseende

Defecto var desværre blevet aflyst, det betød, at Atius som aftenens sidste live-indslag med klokken lidt i to, måske lige fik lidt flere publikummer. Ikke alle havde været mådeholdne med indholdet i fadølshanerne, så koncerten blev indledt med et par fuldemandsråb fra enkelte i publikum som "fisse, fisse, fisse!" eller andre i samme "begavede" dur.

Atius var en omgang interessant dødsmetal med black metal-inspirationer. Et ganske udmærket show fra nogle herrer, som også havde et typisk metal-udseende - det er jo ikke altid man ser det i danske metalbands, så det var bestemt også med til at gøre showet sejt. Musikken er selvfølgelig vigtigst, men det skader ikke at det visuelle følger med.

Absolut godkendt arrangement


Lions & Barrels har lagt sig godt i sadlen til at tage en førerrolle indenfor upcoming-arrangementer, for det var et godt arrangement, som de adspurgte deltagende bands i hvert fald også lød til at have nydt. Læser man på stedets webside, så er et af dets formål da også at give de små bands nogle gode muligheder for at præsentere deres musik. Der er dog også bestemt plads til større bands, så det skal blive spænende at se, hvad der dukker op på plakaten.

Vi skal fra Devilution nok gøre hvad vi kan for at holde vores koncertkalender opdateret med arrangementerne på stedet - og selvfølgelig alt det andet derude i det ganske land. Musik skal jo opleves live!