Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Guitarplektre

Populær
Updated
Top 5 - Guitarplektre
Top 5 - Guitarplektre
Top 5 - Guitarplektre
Top 5 - Guitarplektre
Top 5 - Guitarplektre

Et lille stykke plastik. Mere skal der ikke til for at forvandle voksne metal-fans til små børn. Redaktionen dykker i ugens top 5 ned i samlingen af plektre, der inkluderer trofæer fra metallens store ikoner. Fra Dimebag Darrell over Kerry King til Kirk Hammett. 

1. Pantera

"Pantera i KB Hallen. 2000. Det endte som bekendt med at blive deres sidste koncert i Danmark, inden guitaristen Dimebag Darrell blev skudt i 2004. Det plekter! Det kostede en voldsom tur på gulvet sammen med et dusin øvrige ungersvende for at få fingre i det i den nu nedbrændte hal. Sejren kostede en del blå mærker og en blodtud. Men hey. Mens jeg stod med gevinsten i hånden foran scenen, stod både Dimebag og Phil Anselmo og kiggede ned med et anerkendende blik i øjnene. Hvad mere kan en teenager ønske sig?"
- Daniel Pilgaard

2. Metallica

"Jeg har efterhånden grebet en del plektre, og dette var lige dem, jeg kunne finde i en skuffe med billetter, armbånd og plektre. Leder jeg ekstra godt efter, ligger der nok nogle stykker hist og pist. Jeg har dog valgt at sortere to fra i bunken. Det grønne fra 1996, som jeg greb fra Kirk Hammett i Forum i november måned, da de spillede i København på 'Load'-turnéen og det sorte 'St. Anger'-plekter, som jeg greb fra James i Parken i 2004. Det er de to eneste, jeg har grebet direkte fra et bandmedlem. Resten er samlet, når bandet står og kaster dem i grams efter koncerten. De to andre betyder lidt mere."
- Kent Kirkegaard Jensen

3. Slayer

"Koncert med Slayer i Hamburg. Første og eneste plekter, jeg har grebet direkte fra Slayer, og så fra Kerry King. Grebet er faktisk en anelse overdrevet. Jeg så, det kom flyvende. Mange hænder forsøgte sig, men det endte med at lande på jorden. Jeg var den første til at bukke mig ned og tage det op."
- Kent Kirkegaard Jensen

4. Behemoth

"Plekterfest i Aarhus. Januar 2014. Behemoth gæster Voxhall. Nergal er ikke bange for at kaste et plekter ud til publikum. Så det gør han. Denne fan og musikanmelder (altid i den rækkefølge) stod centralt placeret oppe foran, sådan lige et par rækker bag hegnet. Jeg greb og greb bare den aften. Det blev til fire plektre fra Nergal og to fra bassisten. Alle grebet eller fundet umiddelbart, som de landede på jorden tæt ved mig. Den aften var jeg bare det rigtige sted, og heldig. Der er kun tre af Nergals tilbage, da jeg gav det ene til en god ven, der også var med dernede. Han skulle køre turen hjem til Nordjylland, så udover benzinpenge skulle han have lidt for opgaven."
- Kent Kirkegaard Jensen

5. Morbid Angel

"Voxhall december 2012. Det er første og eneste gang, jeg har fået et plekter fra Morbid Angel. Det blev endda givet direkte i hånden til mig af Trey Azagthoth. Det røg desværre en tur med i vaskemaskinen, så det er lidt slidt, trods den unge alder. Morbid Angel er og var en vigtig gruppe for undertegnede. Så det har en vis nostalgisk værdi at have fået det fra manden bag musikken."
- Kent Kirkegaard Jensen