Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Maskeradebands

Populær
Updated
Top 5 – Maskeradebands
Top 5 – Maskeradebands
Top 5 – Maskeradebands
Top 5 – Maskeradebands
Top 5 – Maskeradebands

I disse dage vrimler det med børn i sære kostumer og masker. Den skik har som bekendt også inspireret flere metalbands – vi har fundet de oplagte grupper til en fastelavns-top 5.

Forfatter

Den skarpe iagttager har måske bemærket, at de sociale medier i disse dage flyder over med udklædte børn, og at det skyldes forældres trang til at udstille deres afkom samt fejre henrettelsen af uskyldige tønder.

Men også metalbands har gennem tiderne taget udgangspunkt i denne sære eskapistiske trang til at klæde sig ud – dog ikke i håbet om at bytte ballade for boller, men fordi det kunne blive til et godt bandnavn.

1. Helloween

De tyske power metal-konger definerede en genre og omskrev på smukkeste vis navnet på den amerikanske efterabning af fastelavn.



2. Masquerade

Svenske Masquerade har forklædt sig bag fire udgivelser i løbet af 28 år – ikke helt vildt imponerende.



3. Evil Masquerade

Så er det lidt mere sejt, at vi inden for landets grænser finder skaberne af den ægte, onde maskerade! Selvom lyssky svenskere sidenhen har sneget sig ind i ballet.



4. Hallows Eve

Atlanta-thrashbandet er bedre til at stave navnet end tyskerne, men de har opnået knap så meget succes.



5. Dia De Los Muertos

Den sejeste maskefest finder man i Mexico, hvor de døde fejres med dans og musik, og selvfølgelig har nogen fundet det nødvendigt at opkalde sig efter denne højtid – nemlig amerikanske Dia De Los Muertos.

Men er der nogen, som vi har overset?