Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Bliv hjemme

Populær
Updated
Top 5 – Bliv hjemme

Det er sommer og dermed festivaltid, og det er tid til at blive hjemme. Her er fem væsentlige grunde til at spare pengene.

Kunstner
Fotograf
Peter Troest
Forfatter

1. Programmet er elendigt!
Sådan er det! Alle festivaler laver lorteprogrammer, hvor de tillader sig at booke bands, du hader og ikke har bedt om. Ligesom de fuldstændig ignorerer, at du tydeligt har afgivet den smagmæssigt korrekte bestilling via festivalens facebook-side.

2. Programmet er elendigt!
Planlægning er idiotisk dårligt. Fuldstændig uden hensyn til gåafstande, ølkøer, udfordringen ved at skulle passere folk klædt ud som køer og folk, der står i kø for at komme i pitten, er du tvunget til at slå diverse løberekorder for at nå begge dine to yndlingsbands, som det ved en fejltagelse er lykkedes en ellers overvejende uvidende og ikke mindst talentløs booker at booke, og som derfor efterfølgende er programlagt omtrent samtidig på to scener placeret på hver sit kontinent.

3. Vejret er elendigt!
Enten er det for varmt og ulideligt at gå rundt i den sorte uniform, eller også hagler det, og du tvinges i gult regntøj, der skjuler den dyrt importerede og helt unikke 1983-Mercyful Fate-shirt. Du har tabt lige meget hvad, og du går under i tis-støv, mudder-tsunamier og upassende hedebølger, mens du forsøger at opretholde en 180 % væskebalance i overpriset fadøl.

4. Maden er elendig!
På mirakuløs vis formår ingen festivaler af tage hensyn til dine forfinede smagsløg, hvor der kun fra festivalens dårligst placerede bod serveres lige netop veganer-tofu-spelt-palæo-paella-fisk, og der er med garanti udsolgt, når du kommer frem efter timer brugt i et uoverskueligt først til mølle-køsystem.

5. Publikum er elendigt!
Majoriteten er un-trve pøbel og kommer kun for at høre hovednavne, der toppede i 1980 og solgte totalt ud året forinden. Men resten er værre og forbliver i ølteltet eller dukker kun op til en enkelt koncert på den mindste scene for at se black metal-bandet, der alligevel fungerer tusind gange bedre en sen nattetime i Ungdomshuset. Flere er iført ko-kostumer, og flere er dumme og fulde eller endnu værre: Dumme og ædru.

Kort sagt: Bliv hjemme! Alt var bedre i gamle dage, og lyden er elendig, og derfor kommer du aldrig til at opleve samtlige bandets instrumenter i lydbilledet på samme tid, men kun let flakkende mellem højre og venstre højttalertårn. Indånd i stedet din festivalstemning hjemmefra med sommerens Devilutions beretninger fra ovennævnte elendige begivenheder i ind- og udland.

Fotograf: Peter Troest