Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Stilforvirret heavy

Populær
Updated
Stilforvirret heavy
Machinerys fede sange hæmmes af en lidt skidt produktion. Det tredje nummer på denne cd er uhyggeligt fedt. Tungt, tungt groove og en dysterhed, der får hårene til at rejse i nakken. Forsanger/guitarist Michel Isbergs vokal er hymnisk hypnotiserende og med en fantastisk desperat klang.

Albummet som sådan er en blandet affære. Mest kold heavy metal – en slags opdateret variant af Dio gjort mørk og dyster - men der er en del afstikkere til thrash, death og black metal. En sammenligning med Memory Garden er heller ikke helt gal, hvis man forestiller sig dem lidt mere rå.

Tre numre holdes helt i et death/thrash billede, der snuser lidt til black metal, mens resten primært holder sig til den her specielle mørke, heavy metal. De tre numre fungerer fint isoleret set, men falder langt fra stilen på de andre sange, hvor der (næsten) kun synges rent og ikke growles.

Fra lyt til lyt dukker der flere og flere fede ting op. At der skal flere lyt til end normalt, skyldes nok den lidt udefinerede produktion bandet har fået hos Jonas Kjellgren fra Scar Symmetry. Lydbilledet er blevet meget mørkt og har ikke den kvalitet, man kan forvente i 2008. Lilletrommen er lidt for pappet i det, og bassen mudrer lidt.

Og det er synd, for som nævnt er der mange fede sange med "I Divine" som er blevet en af undertegnedes over-all favoritter lige for tiden.

Kunstner
Titel
The Passing
Distributør
Karakter
3