Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Et skud hård energi

Populær
Updated
Et skud hård energi
Et skud hård energi
Et skud hård energi

Debuten fra The Kandidate er 100 % ren energi, der godt kan kræve et par lyt før den for alvor sætter sig som en lille, lysende stjerne på den danske metalhimmel.

Titel
Until We Are Outnumbered
Dato
01-02-2010
Distributør
Karakter
4

Jacob Bredahl er bag mikrofonen igen. Det alene er fedt, men måske ikke nok til at en cd, sådan bare lige vil sælge sig selv. Heldigvis er han gået sammen med The Downward Candidate, der markerede den jyske tilføjelse med et lidt ændret bandnavn, og nu er debuten for The Kandidate på gaden. Det er hamrende energisk musik – faktisk så energisk, at der let skal en hel del lytninger til før, belønningen er der, og musikken lyder som noget, der er væsentligt mere end endnu et brutalt dansk band.

Næ, når først pladen sidder der, er det høj kvalitet i en smadrende, brutal lyd, hvor især den distortede, raslende bas er med til at holde ilden i gang hos den tunge guitar, der hvæser det ene onde riff ud efter det andet. Det er nok ikke Bredahls mest pågående og ”farlige” vokalpræstation, men ved nærlyt er der altså nogle arrangementer, der alligevel sagtens kan måle sig med – og måske endda toppe – noget af det han lavede i Hatesphere.

Der er elementer af død, thrash og hardcore. Sidstnævnte måske mest i vokalen og nogle råbekor i fx ’Distress and Decay’. Tempo-evnerne vises i åbneren ’Strength Through Diversity’, mens den efterfølgende sang, viser at bandet også mestrer klassisk groove, så gulvet gynger. Guitarleads er holdt til et absolut minimum, og uden lir og blær. De benyttes kun som en lille effekt, hvor en effekt kan gøre noget for sangen, og ellers er den slags barberet bort, fordi guitarriff og tunge trommer kan klare sig uden og absolut intet mangler i tillæg.

Musikken er til at miste pusten af – positivt ment – men bandet har været klar over risikoen og har inkorporeret et instrumentalnummer midtvejs på pladen. Et tungt, dystert nummer, der i sin slutning har en stemning, som minder om Entombed, da dette band på sin debut i korte øjeblikke legede med det mere stemningsfulde.

Tjek The Kandidates debutvideo ud herunder: