Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Roskilde '10 Lørdag: Arbejdssejr

Populær
Updated
Roskilde '10 Lørdag: Arbejdssejr
Roskilde '10 Lørdag: Arbejdssejr
Roskilde '10 Lørdag: Arbejdssejr
Roskilde '10 Lørdag: Arbejdssejr
Roskilde '10 Lørdag: Arbejdssejr

Det var ikke let at få gang i Roskilde-publikummet lørdag kl. 13, men Bredahl og co. i The Kandidate sled sig til succes.

Dato
03-07-2010
Distributør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Koncerten startede lidt kluntet. Den instrumentale intro skabte ikke den nødvendige stemning og fornemmelse af, at det om lidt ville udmønte sig i en eksplosion af energi. Scenen var ikke rigtigt klar til det, for med et spilletidspunkt kl. 13, så er der trods teltdugen ganske lyst, og hvis introen skulle have skabt en mørk atmosfære, så skulle der have været mere røg på scenen.

Men i gang kom det. Og selvom Bredahl er en fremragende frontmand, der ikke hviler et øjeblik på scenen, så fik han ikke gang i så mange blandt det umiddelbart søvndrukne publikum. På trods af at han i første nummer stormede gennem fotograven og ud til de mest ivrige på første række bag barrieren, og sang ind over folk og trykkede næver.

Bandet har heldigvis fede sange og pludselig kom der gang i nakkerne og headbangingen. Gerne dikteret af Bredahl, der nok skulle fortælle, hvornår menuen stod på "skovskider-stilling-banging". Med ét var teknisk uheld med defekt mikrofon i 'Strenght Through Diversity' glemt - hvor der endda i mangel af bedre blev forsøgt sunget gennem en overhead-mikrofon til trommerne. Indtil der var en ny mikrofon i hånden, så frontmanden nøjagtig ligeså vred ud som hans stemme lyder!

Bortset fra det, var der smil, spilleglæde og glimt i øjet fra alle mand på scenen, og ca. midtvejs i sættet så den tatoverede mand med mikrofonen også ud til at være ovenud tilfreds med publikummet, og han kom med anbefalinger om at se Nile senere på dagen og gav flashback til da Dawn of Demise stod på samme scene året før.

Nye lækkerier og lidt lånt materiale

Med kun ét album på gaden var det klart, at det ville være svært at give en lang koncert. Derfor var der også puttet et par nye numre ind i sættet, og de tog sig ud som The Kandidate er bedst: hurtigt, tungt, MEGA-tungt, sejt og fedt. Bandet har fundet en god opskrift på et beskidt mix af hardcore og thrash.

"LG er kongen!" udtalte Bredahl, efter et udmærket og populært valg af covernummer i form af Entombeds 'Out of Hand'. Afslutteren blev dog video-tracket med den massive tyngde: 'Give Up All Hope'. Og sejren var for alvor cementeret.