Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Gigantisk godt

Populær
Updated
Gigantisk godt

Knap to år er passeret siden Mastodon udgav den fænomenale skive 'Crack the Skye', men niveauet på 'Live at the Aragon' lover ekstremt godt for næste studieprodukt.

Kunstner
Titel
Live at the Aragon
Dato
14-03-2011
Label
Distributør
Trackliste
1. Oblivion
2. Divinations
3. Quintessence
4. The Czar
5. Ghost of Karelia
6. Crack the Skye
7. The Last Baron
8. Circle of Cysquatch
9. Aqua Dementia
10. Where Strides the Behemoth
11. Mother Puncher
12. The Bit
Forfatter
Karakter
5

Her i starten af 2011, et par år efter mesterværket 'Crack the Skye', og mens vi venter på det femte album, er det nok ikke noget dumt forretningsmæssigt træk at udgive et kombineret dvd/cd-livealbum. Kunstnerisk er det så absolut også godt tænkt, eftersom denne indspilning fra The Aragon i Chicago har virkelig høj klasse på det musikalske såvel som visuelle område.

Pakken 'Live at the Aragon' består af tre dele, en cd fra koncerten, en almindelig koncertoptagelse, og så det rimeligt fannørdede men interessante tiltag – en fuld video med bagtæppefilmen som er skabt til de syv numre fra 'Crack the Skye'.

Smuk blanding


Og hver for sig et knaldende godt produkt. Lyden på såvel DVD som CD er fremragende – det er selvfølgelig også samme optagelse. Men man forbløffes nu først og fremmest over, hvor gode musikere Mastodon egentlig er. Én ting er, hvad de formår på indspilningen, det kan slet ikke sammenlignes med live!

Mastodon spiller knivskarpt, allersatans levende, mammutsvingende, tonsertungt og i øvrigt pisselækkert, og så er det squ/sku/sgu smaskhamrende hårdslående gode numre, hvilket anmeldelserne af 'Crack the Skye' jo i sin tid også sagde alt om.

Lige så smækkert er billedsiden også. Mastodon er ikke et band der pisker rundt, men tværtimod nørder lidt på instrumenterne uden at lire, og det kunne måske virke dødt på DVD, da publikum ligeledes er mere lyttende end stagedivende – det bliver bare ikke et problem, fordi lyset er stort, Aragon et flot spillested, og fordi bagtæppefilmen i den grad supplerer og underbygger musikken visuelt.

Filmisk musik


I sig selv er denne film aldeles udmærket: Den er delvist en dyb rejse ind en slags psykedelisk art nouveau-udgave af kalejdoskopiske billeder, og så korte sorte/hvide film klip, der skal støtte fortællingen på 'Crack the Skye', hvor tekstsiden kommer omkring Ruslands historie med Zaren og den gale munk Rasputin, og forrige århundredes fremtidsvisioner.

DVD’en siden rummer også mulighed for at se filmen alene, og her fungerer den fint, men musikken som baggrund. Men nydelsen er afgjort størst, mastodontisk stor, når bandet storspiller og filmen får lov til at lægge en stærk billedmæssig bund.