Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Moshpits og svenskerdød i 9000

Populær
Updated
Moshpits og svenskerdød i 9000
Moshpits og svenskerdød i 9000
Moshpits og svenskerdød i 9000
Moshpits og svenskerdød i 9000
Moshpits og svenskerdød i 9000

Da Entombed trådte op på scenen blev hele festivalen hevet op i et højere gear. Veteranerne kan stadig.

Kunstner
Dato
05-11-2011
Trackliste
Living Dead
Sinners Bleed
Out Of Hand
Drowned
Serpent Saints
Chief Rebel Angel
Demon
Revel In Flesh
To Ride, Shoot Straight and Speak The Truth
Left Hand Path
Chaos Breed
Wolverine Blues
Supposed To Rot
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Som lørdagen var skredet frem og The Kandidate og Mnemic havde afsluttet det danske islæt på festivalen var det efterhånden tid til, at svenske Entombed skulle indtage scenen. De har spillet i Aalborg mange gange før, og alligevel formåede de denne lørdag aften at trække rigtig mange mennesker ind i salen. Der blev i hvert fald meget varmt og svedigt, og da forsanger Lars Göran Petrov kommanderede moshpits, så fik Aalborg Metal Festival 2011 endelig sin første rigtige pit, der både inkluderede et ganske anseeligt antal tilskuere og varede i en god del af koncerten, og ikke bare 30 sekunder. Her gik folk til stålet!

Og der er ikke noget at sige til, at publikum følger ordre. Der er noget majestætisk og nostalgisk over Entombed. Bassisten med sit arketypiske udseende og scenefremtræden samt Petrovs maniske opførsel aftvinger opmærksomhed. Og selvom de ikke spillede undertegnedes favoritsang 'Hollowman', så havde de alligevel et ganske fint og varieret materiale med til Aalborg denne aften, der selvfølgelig sluttede stærkt af med en håndfuld klassikere.

Der hvor det bliver magisk med Entombed er deres kontakt til publikum og loyale fanbase. Det er interessant hvordan to fans kan aftale, at de lige deler scenegulvet mellem sig, løber ind i hinanden med stor energi og lade den voldsomme energiudladning blive til noget positivt. For bagefter klapper de hinanden på skuldrene og hygger videre i fællessang med de resterende i salen. For er der noget veteranerne fra Entombed kan, så er det at få fællessang på bl.a. 'Left Hand Path' og afsluttende 'Supposed to Rot'. Endnu en klassisk Entombed-koncert i bagagen.