Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Truslen fra Canada

Updated
Truslen fra Canada

Threat Signal forsøger med deres tredje album 'Threat Signal' at nå ud over landets grænser.

Titel
Threat Signal
Dato
07-10-2011
Distributør
Trackliste
1. Uncensored
2. Comatose
3. New World Orde
4. Trust in None
5. Face the Day
6. Fallen Disciples
7. Disposition
8. Death Before Dishonor
9. Buried Alive
10. Resistance (bonus track)
Karakter
3

Threat Signal kommer fra Canada og har siden debutpladen 'Under Reprisal' fra '06 været under Nuclear Blasts vinger. Og med turnéer som opvarmning for bl.a. Arch Enemy og danske Mnemic, har de stille og roligt gjort forarbejdet for at slå igennem. Deres miks mellem thrash og melodisk dødsmetal, der netop har hentet lidt inspiration fra førnævnte bands virker ganske godt og forsanger Jon Howard, der har sunget i danske Raunchy, udviser ganske fornuftige spændvidde i sin stemme på pladen.

De er også gode til på 'Threat Signal' at inkorporere de elementer, der får pladen til at fremstå flerdimensionelt. Der er de melodiske introer, der åbner sangene og det virker rigtig godt på eksempelvis 'Trust in None', der dog desværre ikke helt holder niveauet da resten af sangen eksekveres.  Men pladen har momentvis ganske fine kvaliteter, og det gør, at den lige skal have et par gennemlytninger før detaljerne åbner sig for lytteren.

Og er der noget, der er værd at komme efter på 'Threat Signal', så er det guitararbejdet. Her er lir for alle pengene, og ifølge hjemmesiden, så er det Travis Montgomery vi her skal kreditere. Der er bestemt nogle gode riffs og det fænger. Helt godt er det dog ikke, da en del af sangene er meget "lige ud af landevejen"-metal uden alt for meget originalitet. Så der er potentiale, dog lettere gemt af vejen i en standardvare vi har hørt mange gange før.