Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Godt gemt bag træerne

Populær
Updated
Godt gemt bag træerne

Danske Machine har store ambitioner, tålmodighed og talentet på plads på en langt mere end godkendt debut.

Kunstner
Titel
Behind the Trees
Distributør
Genre
Forfatter
Karakter
4

'Behind the Trees' er debuten fra Machine og - indpakket i en lækker og skramlet tæt lyd - befinder der sig bag træerne et band, som blander en lille smule mørk grunge og dyster rock med noget nærmest storladent. Men det er også et band, som har rigtigt god tid til at sammensætte en særegen stemning af noget tilbagelænet og mystisk, såvel som det ganske svingende og voldsomme.

Machine spiller både på det direkte og fængende, men de kan være utilgængelige og kræve lytterens fulde opmærksomhed. Det ene øjeblik er det smadret og råt, som i indledningen 'From My Mouth', der slider sig frem på et tungt riff og et ligeså vægtigt drive. Eller også gemmer der sig messende tranceguitarstykker i 'Flick of Light' og ikke mindst den slæbende grumme afslutter 'Behind the Trees', - eller ligefrem garagerock og punkelementer i ’The Ill Contender’.

Melodier i støjen

På den anden side er der også blevet plads til stærkt melodiske ting, og således ved man aldrig helt ved, hvad der venter på en sjælden varieret udgivelse – der, trods mange forskellige udtryk, er skruet naturligt sammen. Den eneste anke er dog, at Machine har bedst styr på det skumle, det støjende og de sange, hvor man ikke går efter at blive forstået helt i første forsøg. Det er bare ikke et udtryk for bundskrabere, men snarere mange højdepunkter på en fornem debut.