Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Mørkt og dragende

Populær
Updated
Mørkt og dragende

Medlemmernes baggrund i Paradise Lost, My Dying Bride og Doom synes ganske hørbar på projektet Vallenfyre.

Kunstner
Titel
A Fragile King
Dato
31-10-2011
Distributør
Karakter
4

Gregor Mackintosh kender de fleste nok som guitarist i Paradise Lost, men efter faderens død i 2009 og i respekt for at denne mand havde været chauffør til bandets første koncerter, og alt det andet han havde gjort for sønnens musikerkarriere, så valgte Gregor at søge tilbage til rødderne af punk, doom og crust. En smuk salut til en far, der hørte Bolt Thrower, hvilket næppe er så almindeligt for den ældre generation!

Denne kiggen tilbage er mundet ud i Vallenfyre, der har Hamish Glencross fra My Dying Bride på guitar, Scoot fra legendariske Doom på bas og ingen ringere end Adrian Erlandsson på trommer (Paradise Lost, At The Gates). Gregor varetager selv guitar og vokal.

At det er Gregor, kan nemt høres på nogle af albummets leads, da de lugter langt væk af Paradise Lost - især de tidlige værker. Crust-bidraget er også tydeligt i nogle af de hurtige passager som i 'Ravenous Whore' og helt generelt i den meget beskidte lyd fra den herligt distortede bas.

Gregors growl er fedt og grumt og passer rigtigt godt til den støjende musik, som er alt fra smukt doomet til dissonant støj med kraftig punk-inspiration.

Lyd- og produktionsmæssigt er der ikke langt til labelmates Sonne Adam. Den rå lyd er fantastisk for Vallenfyre, men der er stadig tydeligt tale om en studieproduktion. Det er ikke bare en båndoptager placeret midt i øvelokalet, men lidt af dén ånd er dog  indbygget i den rå lyd på de enkelte instrumenter, selvom produktionen flot har givet stort spillerum til alle medvirkende.

Inspirationerne er tydelige og stilen trækker mange år tilbage til fordums succeser og gør dermed, at musikken måske ikke er det mest innovative indenfor metallen og dens afarter. Men Vallenfyre er et mere end fornuftigt bud på mørk, misantropisk støj til folk, der kan forestille sig at et mix af gammelt Paradise Lost og en punk-crustet attitude vil tage sig sejt ud. Og det gør det - det er nemlig rigtig fedt.

Tjek musikken ud - fx herunder: