Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Evile bedst i Randers

Populær
Updated
Evile bedst i Randers
Evile bedst i Randers
Evile bedst i Randers
Evile bedst i Randers
Evile bedst i Randers

Hovednavnet på Midwinter Meltdown levede op til æren da de serverede thrash for publikum i Randers på en frostkold dag i januar.

Kunstner
Spillested
Dato
28-01-2012
Trackliste
Nepalm
Prevail
Dr. Living Dead
Portrait
Clonecircle
Diamond Drive
Evile
Koncertarrangør
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen
Karakter
3

Da jeg kørte fra ved motorvejen og passerede Skyline Arena tænkte jeg på de gange, hvor jeg har siddet i en af busserne fra Karstens Koncertrejser på vej mod Tyskland for at se enten AC/DC eller Metallica. Det er egentlig mit eneste forhold til Randers og de busture ligger efterhånden mange år tilbage. Det fik jeg dog ændret på da jeg sidste år tog til en koncert med Illdisposed på Tante Olga. Af uvisse årsager blev det så til, at vi her på Devilution mente, at det kunne være sjovt at tage til Midwinter Meltdown og se hvad der ellers rører på sig i Randers.

Det kom der en ganske hyggelig aften ud af. Det hele startede med meget unge Nepalm, der kommer lige fra ungdomsskolen og viste, at hverken Slipknot, Pantera eller Biohazard har levet forgæves. Masser af ung og uspoleret energi på scenen og dermed en god start på aftenen.

Lokale Prevail fulgte op med masser af støtte fra publikum. Der var rigtig mange t-shirts blandt publikum med Prevail-logoet og musikken var da også noget mere moden. Erfarne musikere, der havde lidt mere musikalsk tyngde. Frontmanden formåede med sin erfaring at engagere publikum og med 'Waste of Skin' som højdepunkt var der således lagt godt op til aftenens første internationale indslag.

For arrangørerne havde i år sikret sig en tourpakke bestående af tre bands. Det første var Dr. Living Dead, der spillede en punket variant af thrash. Deres optræden var noget speciel idet de alle var iført identiske skeletmasker med dertilhørende bandana. De lignede alle afpillede (og døde) udgaver af Mike Muir fra Suicidal Tendencies. Forsangeren havde også samme maniske energi som førnævnte, og de fik i den grad livet op i Randers da de bl.a. leverede 'Dead End Life'.

Så tog begivenhederne dog en noget aparte drejning da Portrait gik på scenen. Jeg havde brugt pausen mellem de to bands på at få mig lidt mad og da jeg kom ind i salen igen på Urværket, var det første der ramte mig helt klart lugten. Røgelse? Jo sørme! Portrait havde tændt et par stearinlys og fyret op under noget røgelse, der lagde sin klamme dunst omkring hele salen. Det kunne dog ikke have forberedt undertegnede på det, der ville ske da musikken gik i gang. Efter en teatralsk intromusik hvor Portrait stod med ryggen til publikum, vendte de sig om i spandex, nitter, læder, pubertær ansigtsbehåring og andre tyndslidte klicheer. Forsangeren var malet med ligmaling og fyrede op under sceneshowet med fimsede armbånd, læderjakke og et stort omvendt kors på den bare mave. Musikken gik i gang og der var en klar fornemmelse af britisk firsermetal. Masser af guitar og hverken Iron Maiden eller Saxon kan sige sig fri for at have været med til at fostre Portrait. Desværre kan King Diamond heller ikke. For da sangeren begyndte at skrige, så var det en rædderlig falset. I starten havde jeg håbet på, at han bare tog gas på os og ville gå over i et tonefald, der bekom hans vokale talenter/begrænsninger bedre. Men ak. Han fortsatte i sin urkomiske stil og jeg måtte bide mig selv i fingeren for ikke at komme til at grine. Det var dårligt, men til forsangerens forsvar skal det lyde, at han var den mindst pinlige hvad angår påklædning.

Så gik det langt bedre da lokale Clonecircle gik på scenen. De har styr på deres musikalske udtryk og leverer en fornem industrial. Der er klar inspiration fra bland andre Rammstein og Clonecircle formår at få publikum med på deres pumpende rytme øjeblikkeligt. Det er fængende og forsangeren bruger sin vokal helt rigtigt. Det stemningsfyldte udtryk akkompagneres flot af nogle visuelle effekter, som Clonecircle formår at udnytte til fulde. Der var virkelig mange i salen da Clonecircle gik på og det blev lige pludselig til en fed metalfest igen!

Det moment formåede Diamond Drive til dels at holde, da de med deres moderne cross-over smadrede Randers lige i fjæset. De er godt nok stadig unge på metalscenen, men har efterhånden etableret sig godt og formåede at holde fast i publikum, der stadig hang i salen. Det var knap så intenst som Clonecircle, men Diamond Drive fik nu alligevel spillet en ganske hæderlig koncert og forsangeren forstod i hvert fald at engagere publikum.

Det var dog britiske Evile, der tog alle stikkene hjem denne lørdag aften i Randers. Midwinter Meltdown anno 2012 blev nemlig sluttet af med et brag. Fremmødet var rigtig stort til Evile og det stressede måske forsangeren en anelse da hans forstærker ikke ville kommunikere med guitaren lige før koncertstart. De fik dog gang i svinet og så kunne de starte festen op. Evile er nogle af de helt store i den nye bølge af thrash og de åbenlyse referencer til Metallica osv. blev der ikke lagt skjul på, hverken i bandmedlemmernes blækkede arme eller imellem sangene hvor leadguitarist Ol Drake legede lidt med publikum.

Evile er professionelle. Hele vejen igennem. Brødrene Drake på guitar og Matt samtidig også på vokal. De forstår at styre publikum og har sangene, der kan få salen til at gynge. Det gjorde de i særdeleshed på Underværket. Med sange som 'Eternal Empire', 'We Who Are About to Die' og naturligvis 'Thrasher' var der ikke mange uafprøvede nakkemuskler tilbage da de takkede af og lukkede ned for Midwinter Meltdown. En rigtig fin koncert for de fremmødte.

Og således blev min første Midwinter Meltdown afsluttet. Det var bidende koldt nede i lobbyen hvor de serverede varm chili con carne. Man kunne også varme sig ved at flippe musik i en køb/salg/bytte-butik, der havde et lille udvalg med og her fandt undertegnede en tjekkisk/slovakisk-udgivelse af Metallicas 'Master of Puppets' på cd. Så alt i alt en succes, som selv ikke de ufrivilligt komiske Portrait kunne gøre noget for at ødelægge. Festivalen bærer præg af, at det er de lokale kræfter, der støtter op og får det til at ske. Det kan vi kun støtte og bifalde herfra Devilution!

Karakterer:

Nepalm: 2
Prevail: 3
Dr. Living Dead: 3
Portrait: 1
Clonecircle: 4
Diamond Drive: 3
Evile: 4+

Billede 1: Evile

Billede 2: Prevail

Billede 3: Dr. Living Dead

Billede 4: Portrait

Billede 5: Clonecircle