Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fest for de indviede

Updated
Fest for de indviede

Morbid Angel har ladet det elektroniske og industrielle musikmiljø fortolke deres seneste studieplade og det er der, ikke overraskende kommet noget meget specielt ud af.

Titel
Illud Divinum Insanus - The Remixes
Dato
27-02-2012
Distributør
Karakter
1

Fans af Morbid Angel er ikke overraskede. Det måtte ske. Igen. For det er sket før. Helt tilbage i 1994 valgte Morbid Angel at udgive en EP, der hedder 'Laibach Re-mixes'. Den indeholdt numrene 'God of Emptiness' og 'Sworn to the Black', der begge blev remixet af netop Laibach, et slovensk band, der spiller industrial. Det er derfor heller ikke overraskende, at når Morbid Angel vælger at lade sin musik remixe igen, at det er netop Laibach, der får lov at åbne ballet. Det gør de med en meget alternativ version af 'I Am Morbid'.

Derefter kommer der et dubstep-nummer af 'Omni Potens', der er omskrevet til 'OmniDead'. Det går så videre i det industrielle nummer 'Too Extreme (Black Symphony)', og så ruller det ene nummer ellers efter det andet.

Remix-pladen er en lang affære. Det er et dobbeltalbum og der er virkelig mange kunstnere, der har fået lov til at fortolke Morbid Angel. Pudsigt er det, at netop 'I Am Morbid', '10 More Dead' og 'Too Extreme' er blandt de numre, som bliver fortolket rigtig mange gange. Det betyder også, at man går hen og bliver lidt ør i hovedet af at sidde og lytte de samme sange igennem så mange gange. Godt nok er fortolkningerne meget forskellige, men grundmaterialet er, som sagt, det samme.

Med en kompleks musiker som Trey Azagthoth, der også har flirtet med alternative udgivelser i Morbid Angel-regi, er dette kun endnu en aparte udgivelse i det univers hvori Trey befinder sig. Da 'Heretic' blev udgivet tilbage i 2003 udkom den også i en begrænset udgave, som indeholdt en bonusskive med synthesizer- og guitarsoloer, ligesom 'Love of Lava'-udgivelsen, der fulgte med 'Formulas Fatal to the Flesh' kun består af små, korte guitarsoloer. Tilsammen danner der sig et billede af en kunstner, der ikke lader sig begrænse af at være en dødsmetalmusiker. Det har i mange år både skræmt folk væk, samt opbygget en meget loyal fanskare.

Morbid Angel fik ikke verdens bedste tilbagemeldinger på 'Illud Divinum Insanus' og det gør de heller ikke med denne musikalske afstikker. Man skal være meget dedikeret fan af Morbid Angel for at nyde de mange fortolkninger. Er man til industrial, dubstep og generelt elektronisk musik og remixes og har man et blødt hjerte for Morbid Angel er denne udgivelse på papiret manna fra himmelen.  I realiteten er det dog ikke ligefrem en guddommelig spise, som de syge engle har kastet ned til os. Det er såmænd bare Morbid Angel, og i særdeleshed Trey Azagthoth, der får udgivet alternative versioner af 'Illud Divinum Insanus'. Den fest er du inviteret til at deltage i, men den er altså kun for de specielt indviede. Du bestemmer helt selv, hvor speciel du vil være. Jeg følte mig noget udenfor.