Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Velspillet og vellydende debut

Populær
Updated
Velspillet og vellydende debut

Mordax buldrer ind på metalscenen med et solidt debutalbum, der antyder at vi her har at gøre med kyndige metalsmede, som kan deres håndværk.

Kunstner
Titel
Violence Fraud Treachery
Dato
24-02-2012
Distributør
Trackliste
1. Intro
2. Trademark Strangulation
3. Devoured By Life
4. Acts Of Aggression
5. Monarch Of All
6. Silhouette Of God
7. Necrotic Hordes
8. Contrapasso
9. No Redeemer
10. Walk The Earth
11. Treachery
Karakter
4

Bandet Mordax har kun eksisteret siden 2009. Efter en EP er de så klar med deres debutalbum 'Violence Fraud Treachery', som bestemt er værd at lytte nærmere på. For de er måske ikke så gamle i bandregi, men sangskrivningen mere end antyder, at bandet har forstået hvordan man skruer en plade sammen.

De holder det simpelt og godt. Lige fra åbneren 'Trademark: Strangulation', der med en fed solo sætter tempoet og videre til 'Devoured by Life', der igen har godt soloarbejde og derudover et virkelig fedt groove.

Det fortsætter i den bundsolide 'Acts of Aggression' og på 'Monarch of All' viser forsangeren, at hans growl i ny og næ kan minde lidt om Morbid Angels David Vincent, ligesom guitaristerne også på denne sang kæler for vores ører med deres soli.

Stilen er dødsthrash ifølge dem selv. Det vil jeg ikke anfægte, da det passer meget godt. De er blevet sammenlignet med Hatesphere, men så langt vil jeg ikke gå. Bevares, de har samme aggressive energi, men hvilket metalband har ikke det? Mordax virker mere interesserede i melodien og de virkemidler, der sikrer, at man fornemmer selve musikken og ikke kun udtrykket og energien. Diversiteten er måske allerbedst understreget på det instrumentale nummer 'Contrapasso', der virker som en fin bølgebryder midt på pladen. En melodisk affære, der placerings- og udtryksmæssigt minder mig om 'Orion' fra mægtige Metallica.

Nu skal det dog ikke tolkes således, at jeg forudser Mordax være det nye Metallica. Lad os holde fødderne plantet på jorden lidt endnu. For det er præcis det, jeg fornemmer Mordax gør. De tordner ikke af sted og vil vise en masse på rekordtid, men lader i stedet solidt sangskriveri tale et meget tydeligt sprog. Læg dertil, at de har noget rigtig godt guitararbejde og du har en succes.

Mordax har derudover hyret navnkundige Dan Swanö til at mixe pladen. Det skader bestemt ikke, at have en så erfaren og anerkendt musiker bag sig. Det er dog Mordax selv, der bør have al æren. Jeg  er begejstret for deres sangskriveri og glæder mig til at opleve dem på dette års Royal Metal Fest senere på måneden i Aarhus.