Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Dansk dødsmetal i særklasse

Populær
Updated
Dansk dødsmetal i særklasse

Gendannede Iniquity løftede den tunge arv og sendte fredag aften Pumpehuset ind i en storm af hæsblæsende dødsmetal.

Kunstner
Spillested
Dato
22-02-2013
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen (arkiv)
Karakter
4

Efter ti års stilhed genopstod Iniquity på sidste års udgave af Aalborg Metal Festival og ud fra modtagelsen af den koncert at dømme, var der store forventninger til det gendannede band fredag aften i Pumpehuset.

Samme sted, hvor bandets afdøde grundlægger Brian Petrowski for år og dag siden udeblev fra en koncert, der nærmest har givet den legendarisk status. Den gang blev han sikkert bandet væk, denne her aften blev han hyldet og mindet med djævlehorn og hæsblæsende dødsmetal.

Og med god grund: Petrowski var ikke bare en suveræn growler, han stod også i spidsen for at skabe noget af det bedste dødsmetal, som er kommet ud af Danmark i form af mesterværket ’Serenadium’.

Med tordenskrald og lynild

Fra dette klenodie i dansk musikhistorie fik vi blandt andre den brutale åbner ’Tranquil Seizure’ og ikke mindst det musikalske voldsorgie, der kom med skivens titelnummer.

Den aktuelle kvartet indspillede dog ikke selv numrene tilbage i 1996. Line-uppet fra ep’en ’The Hidden Lore’ udgør Iniquity anno 2013, og de leverede varen med tordenskrald og lynild.

Bassist og frontmand Martin Rosendahl var som altid veloplagt med growl, der rungede dybt fra helvede, og et dræbende udtryk i ansigtet.

Jesper Frost Jensen smadrede løs på trommerne, mens Jens Lee og Brian Erikson virkede til at duellere om, hvem der først kunne fræse deres spader i småstykker på numre som ’The Hidden Lore’ og ’Desiderated Profligacy’.

Kortvarigt med konstant smæk på

Man fornemmede klart, at tre af dem på scenen har nutid og fortid i Corpus Mortale, for det energiske samspil var ikke til at tage fejl af. Og måske er det netop derfor, at Iniquity efter ti års fravær virker friske og med blod på tanden efter at brage gennem lydmuren, som havde de aldrig holdt pause.

At koncerten havde været længe ventet, var heller ikke til at tage fejl af hos det berusede og begejstrede publikum. Der blev unægtelig tonset godt igennem i den lille time, de legendariske dødsmetallere havde Pumpehuset i deres metalnæver.

Og så var det det. ”Vi kan ikke flere sange” lød det fra Rosendahl.

Ærgerligt, men i orden.

For så længe det stod på, var Iniquity lige så velfungerende som voldfede.