Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Supergruppe på umulig opgave

Populær
Updated
Supergruppe på umulig opgave
Supergruppe på umulig opgave
Supergruppe på umulig opgave

Den melodiske hardrock-gruppe W.E.T. leverer et af dette års bedste melodiske hardrock-album, men det siger ikke så meget. Genren har i et par år oplevet en tørke, hvor der stort set kun produceres gentagelser. 'Rise Up' er en sådan, men i den bedre ende af skalaen.

Kunstner
Titel
Rise Up
Dato
22-02-2013
Distributør
Trackliste
1. Walk Away
2. Learn To Live Again
3. Rise Up
4. Love Heals
5. What You Want
6. The Moment
7. Bad Boy
8. On The Run
9. Broken Wings
10. Shot
11. Still Believe In Us
12. Still Unbroken
Forfatter
Karakter
4

Lad det være sagt lige med det samme: Det med utrolig spænding imødesete album nummer to fra den melodiske hardrock-supergruppe W.E.T. topper ikke det helt igennem fænomenale selvbetitlede debut-album fra 2009. Et album, som denne anmelder gjorde til årets album på sin årsliste. Et band, denne anmelder gjorde til årets nye internationale navn i 2009. Et band, som samme år også leverede årets internationale hit, 'One Love'.
Samme dominans kommer W.E.T. ikke til at have i år. Først og fremmest, fordi bandet kører samme formel af som på debutalbummet - uden dog at toppe det. Eller være i nærheden af det.

To årsager: W.E.T. har ikke sange af samme exceptionelt stærke kaliber som i 2009, og den melodiske hardrock er inde i en ødelæggende tørkeperiode, hvor det, der udgives, groft og generaliserende sagt kun er gentagelsers gentagelser.

W.E.T. lider af helt det samme syndrom som et andet tæt relateret band, Work Of Art. Og det er jo slet ikke så mærkeligt, eftersom den musikalske hoveddrivkraft i W.E.T., Robert Säll, har nøjatig samme rolle i Work Of Art. Syndromet? Man laver et fænomenalt debutalbum, som to'eren blot er en lidt mere fattig repetition af.

Et rigtigt band nu

W.E.T. debuterede som et studieprojekt initieret af de seneste otte års helt store spiller inden for den melodiske rock og A.O.R., det italienske pladeselskab Frontiers Records. De tre bogstaver i bandnavnet er en reference til de tre bands, som de bærende medlemmer kommer fra: Robert Säll, guitar, kommer fra Work Of Art. Erik Mårtensson, guitar og keyboards, kommer fra Eclipse (ja, begge svenskere!). Jeff Scott Soto, vokalist, kommer fra Talisman - og mange, mange andre: Yngwie Malmsteen, Axel Rudi Pell, Soul Sirkus, Journey og en fin solokarriere. Det var ham, der lagde stærke vokaltracks for Mark Wahlbergs figur i filmen 'Rock Star'.

Debutens fine, fine modtagelse kom bag på pladeselskab og de tre kunstnere. For der blev pludselig stor efterspørgsel på liveoptrædender. Men det er først nu, det sker. Med 'Rise Up' er W.E.T. endelig blevet mere end et studieprojekt; et rigtigt band, der drager på tur meget snart, og som har haft sin første sceneoptræden.

Og det skal nok gøre orkestret stærkere. Så det helt spændende bliver udspil nummer tre.
'Rise Up' er på ingen måde dårlig, og det vinder bestemt ved nærmere genhør. En fin blanding af yderst melodisk AOR og riffet hardrock, leveret af en flok instrumentalister, der ved, hvad de har med at gøre - og en sanger, som er blandt de absolut stærkeste inden for genren. Jeff Scott Soto har en meget karakteristisk vokal. Han lyder sgu ikke som de andre, og han kan den fine kombination af at være både rå og følelsesladet samtidig.

Er du til melodisk hardrock med en lille bitte smule A.O.R., så er det her bestemt værd at investere i, men du skal altså først og fremmest unde dig selv debuten fra 2009.