Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Dyster monotoni

Populær
Updated
Dyster monotoni

Inter Arma tager et nærmest hypnotisk musikalsk udgangspunkt i inderlighed og mørke, når de blander sludge, doom og black metal sammen til en skærende intens helhed.

Kunstner
Titel
Sky Burial
Dato
18-03-2013
Label
Trackliste
1. The Survival Fires
2. The Long Road Home (Iron Gate)
3. The Long Road Home
4. Destroyer
5. 'sblood
6. Westward
7. Love Absolute
8. Sky Burial
Karakter
4

Amerikanerne udgav i 2012 ep’en ’Destroyer’, der banede vejen for samarbejdet med Relapse, der nu udgiver bandets andet fuldlængdealbum, nærværende 'Sky Burial'. 'Destroyer' bestod af fire numre, hvoraf de to havde et melodisk og rocket præg, men hvor de øvrige, ’The Long Road Home’ og titelnummeret, har fået lov til at lægge bunden for dette opfølgende album, ’Sky Burial’. Og heldigvis for det, for der er skruet ned for guitarløbene og op for det dunkle, skurrende og sorte på albummet, som læner sig mere bevidst op ad et black- og doom-udtryk end forgængeren.

Opskriften, der er benyttet på 'Sky Burial' er en blanding af lange numre med langsom, intens opbygning og noget, der nærmer sig interludes, med ’The Long Road Home (Iron Gate)’ og ’Love Absolute’, og andre gange lige på og infernalske udbrud som ’'sblood’ og åbneren ’The Survival Fires’, der hamrer derudad fra start til slut i mægtige 10 minutter. Inter Arma bærer det hele med stor styrke, for de kan genren uden at tabe energien undervejs.

Inter Arma egner sig passende til både nostalgisk rødvinsflæberi og generel sammenbidt hidsighed, og det giver sig selv, at det skal høres højt, hvilket især skyldes trommerne, hvis lyd og insisterende præcision er betonfundamentet der binder albummet stabilt og tungt sammen.

’Sky Burial’ udgives naturligvis både på cd og lp, og herunder er en forsmag på albummet, der udkommer d. 18. marts.