Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Alt for lidt råddenskab

Populær
Updated
Alt for lidt råddenskab
Alt for lidt råddenskab
Alt for lidt råddenskab
Alt for lidt råddenskab
Alt for lidt råddenskab
Alt for lidt råddenskab
Alt for lidt råddenskab
Alt for lidt råddenskab

Festen i VEGA med Amon Amarth, Carcass og Hell var udmærket, hvor ingen bands faldt igennem, mens de dog heller ikke leverede historiske koncerter.

Kunstner
Titel
Carcass + Hell
Spillested
Dato
04-12-2013
Trackliste
1. Father of the Wolf
2. Deceiver of the Gods
3. Death in Fire
4. Free Will Sacrifice
5. As Loke Falls
6. Runes to My Memory
7. Varyags of Miklagaard
8. The Last Stand of Frej
9. Guardians of Asgaard
10. Blood Eagle
11. Warriors of the North
12. Destroyer of the Universe
13. Cry of the Black Birds
14. War of the Gods

15. Twilight of the Thunder God
16. The Pursuit of Vikings
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
3

En onsdag aften i starten af december med store navne som Amon Amarth og Carcass var som skabt til rammen om dette års julefrokost for Devilution. Der blev derfor varmet op med traditionel julefrokost fra tidlig eftermiddag og tæt trafik gennem byen i HT-bussen gjorde så også desværre det, at vi missede de første par numre af Hell. Men vi nåede da frem og oplevede deres genoplivede NWOBHM-musik, hvor forsanger David Bower selvfølgelig trak en del opmærksomhed med sin tornede krone, sine bizarre kontaktlinser og sin specielle stemme. Rent musikalsk var det dog guitarerne, der bar koncerten for Hells vedkommende, ikke mindst takket være guitarist Andy Sneap, hvis navn nok bedst associeres med hans producerrolle, hvor han har været bag knapperne på utallige metalplader med de helt store navne. Et udmærket show, der gerne må genopleves snart, så vi kan få det hele med.

Andy Sneaps tilstedeværelse fortsatte da også resten af aftenen. For han har produceret de nye plader 'Surgical Steel' fra Carcass og 'Deceiver Of The Gods' fra Amon Amarth. Så da Carcass åbnede med intromusikken '1985', der netop er åbningsnummer på førnævnte plade, var Sneap stadig lidt med, kan man sige. Desværre var det ikke i ret lang tid, vi fik fornøjelsen af Carcass.

For Carcass fik kun 50 minutter. Bevares, det er en anstændig længde for et åbningsband, men for denne anmelder var de klart hovednavnet denne aften. Omsider reelt tilbage og gendannet med ny plade var det glædeligt at se dem på scenen igen. Makkerparret Jeff Walker og Bill Steer er da blevet ældre, men de forstår stadig at spille en god metalkoncert. Det rådne kadaver var dog desværre også lidt livløst. Der blev spillet på rutinen og knebet nogle soli af her og der. De bragede ud med 'Buried Dreams' fra 'Heartwork' og fortsatte så videre i 'Incarnated Solvent Abuse' fra 'Necroticism - Descanting the Insalubrious'. Ren hitparade fra start. Derefter 'Unfit For Human Consumption' fra den nye plade før de igen vendte blikket mod klassikeren fra 1993 med 'This Mortal Coil'. Og sådan balancerede Carcass sætlisten hele aftenen. Nogle af de nye fra 'Surgical Steel' blandet med de største fra deres tidligere plader. En udmærket sætliste, men den var bare alt, alt for kort. Jeg kunne have lyttet til den vekselvirkning i tre timer. Sådan skulle det ikke være. Koncerten med Carcass var færdig, før den reelt var kommet i gang, og de sluttede fornemt af med 'Heartwork'.

Så var der selvfølgelig noget mere tid til hovednavnet, der havde ladet vikingeskibet blive hjemme, men ellers havde masser af lys og flot sceneopsætning til deres show. Amon Amarth havde lige et gear mere end Hell og Carcass. Ingen tvivl om det. Langt de fleste var da også mødt frem for at gjalde med på de helt store vikingedødsmetalsange. Og de fik dem alle. Amon Amarth åbnede med 'Father of The Wolf' og fortsatte videre i titelnummeret fra 'Deceiver Of The Gods'. Der var reelt ikke mange sange, hvor der ikke var fællessang fra publikum, og de blev trakteret med 'As Loke Falls', 'Guardians Of Asgard' og 'Destroyer Of The Universe'.

Forsanger Johan Hegg scorede gode point ved at tale svensk mellem numrene, så forbrødringen mellem de skandinaviske folk var sikret. Det blev da også en regulær folkefest i Vega, da bandet bragede ind til de to ekstranumre 'Twilight of the Thunder God' og 'The Pursuit of Vikings'. Her nåede vi næsten samme mytiske højder, som da Amon Amarth spillede selvsamme sted tilbage i 2007 som opvarmning for Dimmu Borgir. Dengang var de bedre end hovednavnet. Det ville jeg også have ønsket, jeg kunne sige i aften, men trods min forkærlighed for Carcass er der ingen tvivl om, at Amon Amarth var de bedste denne aften. De havde langt bedre fat i publikum, et større show og mere spilletid til at folde sig ud i. Johan Hegg var også meget mere på hjemmebane end Jeff Walker, hvis kommentar om, at han havde holdt sig i skindet for at undgå at komme med udtalelser om Volbeat, nok var det nærmeste, vi kom en interaktion med publikum.

Alle tre bands fremførte deres musik på hæderlig vis, uden at deres præstationer på nogen måde vil gå over i historiebøgerne. Aftenen vil blive husket for fortrinligt selskab både før, under og efter koncerten og rutinerede musikere på scenen. 

Amon Amarths sætliste kan du se i boksen til højre og Carcass spillede følgende numre:

1. Buried Dreams
2. Incarnated Solvent Abuse
3. Unfit for Human Consumption
4. This Mortal Coil
5. Cadaver Pouch Conveyor System
6. Genital Grinder / Exhume to Consume
7. Corporal Jigsore Quandary
8. Captive Bolt Pistol
9. Ruptured in Purulence / Heartwork

Du kan se videoklip fra aftenens koncert i Vega nedenfor: