Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Metal-muzak i tomgang

Populær
Updated
Metal-muzak i tomgang

Blandt rigtig mange metal-udgivelser kan man undre sig over, hvem der har et overskudslager af tid til at sætte Neckbreak Nations tamme debutplade i afspilleren.

Titel
In Stroke of the Devil's Hour
Distributør
Genre
Trackliste
1. Endless
2. Detest the Faith
3. Beyond the Treachery
4. Interlude to Inception
5. Starting Equality
6. Evolve to Six
7. Scorching
8. Another Lie
9. Outcasts
Karakter
2

”Vi fik det bedste ud af det på et meget begrænset budget,” siger trommeslageren Ivy Statinski i pressematerialet om resultatet af hollændernes debutplade, ’Stroke of the Devil’s Hour’.

Tilsyneladende er der tale om et meget begrænset budget. For resultatet af Neckbreak Nations såkaldte moderne thrash-metal er en suppedas af kedsommelighed.

Numrene er primært skåret efter snorkende tunge rytmer og melodiske omkvæd, som ’Detest the Faith’s, der endda er det tætteste udgivelsen kommer på et decideret godt nummer.

’Another Lie’s pumpende guitarriffs er hørt sådan cirka en million gange før og bandets brug af den overmættede stil føjer blot mere tomgang til pladen.

Vokalen trækker i retning af The Haunteds Marco Aro, men uden svenskerens pondus i hans rå stemme. Musikalsk er der i numre som ’Stating Equality’ og ’Outcasts’ heller ikke langt til de svenske konger – bare her eksekveret i en triviel b-udgave.

’Evovle to Six’ hører med en afsluttende melankolsk pianopassage og synth-strygere til det opløftende, hvor hollænderne forlader det jævne og fanger ens interesse. Men der er langt mellem snapsene, som man siger.

Den hardcore-inspirerede ’Scorching’ er pladens bundskraber, der kunne gøre sig  som supermarkernes svar på metal-muzak. Når der udkommer så mange – rigtig mange – metalskiver nu om stunder, kan man jo undre sig over, hvem Neckbreak Nation forestiller sig, har et overskudslager af tid til at sætte ’Stroke of the Devil’s Hour’ i afspilleren blandt så meget andet godt på markedet.