Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner: Abscission

Populær
Updated
Morgendagens stjerner: Abscission

Abcission - klassisk eller moderne død? Læs med her, og se, hvad de selv tænker om deres rolle i metallen.

Kunstner
Forfatter

Hvem er med i bandet?

Lasse Guldbæk Jensen - guitar
Mike Sabroe Nielsen - bas
Lars Johansson - guitar
Kasper Juhl - vokal
Richardt Olsen - trommer.

Hvordan startede bandet?

Richardt: Bandet startede som et spinoff fra et gammelt band, hvor vi efter en enkelt udskiftning valgte at skifte bandnavn og starte forfra. Dengang havde vi en anden trommeslager, Lasse spillede bas, og jeg selv spillede guitar.

Hvor var jeres første øver?

Richardt: Bandets første øver foregik på Tapperiet i Køge. Perfekt sted at starte, når éns band stadig kører på forsøgsbasis. De tilbyder gratis øvelokaler med alt baggear. På den måde er det mere uforpligtende og hyggeligt, mens man finder hinanden og sit udtryk.

Hvor var jeres første koncert?

Richardt: Vores første koncert var til Kældertråd 39, hvor vi spillede med Rotting Hope og Garbage Day. Fedt arrangement, der startede som kælderkoncerter hos nogle af vores venner. Men efterhånden som tilslutningen blev større, og der stadig kom flere fremmede til festerne, blev arrangementet flyttet ud i nogle større lokaler i Roskilde, hvor privat inventar ikke stod til skud for festens harme.

Hvem har fået øje på jer?

Richardt: Vi blev tilbudt en kontrakt på to album hos Deepsend Records, som vi måtte takke nej til. Ellers er vi stadig et nyt navn på scenen - men vi håber, at vores arbejde bringer os mod noget godt. Udover det har vi god tilslutning i Jylland. Før det gamle DIE gik i opløsning, spillede vi et par fede shows med dem, hvor særligt deres sidste show var en mindeværdig aften.

Lars: Vi har også distributionsaftaler med et par små entusiastdrevne enterpriser, der selv tog kontakt til os. Vi har bl.a. sendt cd’er til USA og Tyskland på baggrund af netop disse.

Hvad har været jeres største koncert?

Richardt: Den største oplevelse har klart været at spille til den første Total Carnage Fest. Publikum var fantastisk, det var en fed oplevelse at spille med Castrensis, Spectral Mortuary og Corpus Mortale, og vi gik alle derfra med en god følelse i maven. Fed koncert!

Lars: Enig - men synes Bleed Your Ears-arrangementet er oppe på en delt førsteplads med førnævnte. Hotelværelser, øl ad libitum og en generelt fantastisk bandcare samt en vild og våd aften med nogle rigtig dejlige mennesker, her tænkes specielt på arrangørerne og drengene fra DIE og Disintegrated.

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?

Richardt: Det sværeste er at finde sin modtagerflade. Særligt når vi i nogen grad bryder med det, der virker til at være “den sikre vej” i den danske metalscene. Vi håber selvfølgelig på en bredere tilslutning med tiden - dog uden at gå på kompromis med musikken. Derfor er det virkelig fedt for os at være kommet med til Mighty Fight Night!

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?

Richardt: Det var en spændende proces. Mest af alt hyggede vi os med at indspille og spise god mad hos Anders Norddal (Ducksound Productions). Hertil kommer, at vi havde en veninde forbi til at lægge vokallinjer på vores mest dissonante nummer. Det var en fed oplevelse at se, hvilken rolle den sårbare kvindevokal fik i det dissonante universs strengene etablerede. PT arbejder vi på en præproduktion til vores debutalbum.

Hvad er jeres inspirationer?

Richardt: Deathspell Omega, Ulcerate, Obscura, Akercocke, Black Dahlia Murder, Nero Di Marte, Gorguts ... Ikke at vi lyder som nogen af dem, men de har stadig sat deres præg på vores sangskrivning. Det gælder særligt den skæve tilgang til tonalitet og rytmik.

Hvad er jeres drømme?

Richardt: Alene at spille på Copenhell ville være en sand drøm, der gik i opfyldelse - men nu må vi se, hvordan konkurrencen tager sig ud. Under alle omstændigheder er det en ære at være en del af det. Ellers ville det være fedt at spille på Roskilde Festivalen eller nogle af de små udenlandske metalfestivaler. Udover det drømmer vi selvfølgelig også om at komme til et punkt, hvor musikken ikke længere er en udgift for os.

Hvordan vil I nå dem?

Richardt: Med Mighty Fight Night i ryggen har vi et godt udgangspunkt for at føre bolden videre, hvad enten vi taber eller vinder. Så længe vi bare præsterer at gribe bolden, mens den hænger i luften.

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?

Richardt: Som en flok gamle, selvudnævnte dødsmetalpionerer, der skal fortælle alle unge bands, hvordan verden hænger sammen, fordi vi selv mener, vi har set det hele. Metalscenen er dynamisk og bliver konstant omformet af de mange bands, der byder ind med deres særpræg. Det er en tendens, jeg hylder. At gå imod denne tendens, fordi den udfordrer vores musik og dennes idegrundlag vil være en skam.

Hvor meget opbakning har du/I fra baglandet (forældre, skole, venner, job etc.?

Mike: Både vores familier og venner støtter vores musik meget, og det er fedt at se velkendte ansigter til koncerter.

Richardt: For mig var opbakningen fra familien og vennerne egentlig større, da vi var yngre. Nu er vi mere afhængige af folk, der faktisk interesserer sig for vores musik. Derfor er det fedeste for mig at se nye ansigter i tilskuerskaren - især hvis man kan genkende dem fra et tidligere show - så må der være noget, man gør rigtigt!