Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner: Black Book Lodge

Populær
Updated
Morgendagens stjerner: Black Book Lodge

Black Book Lodge beskrives af deres pladeselskab som både stoner og americana. Læs her om deres baggrund og inspirationskilder.

Distributør
Genre
Forfatter

Hvem er med i bandet?
Ronny Jønsson - Guitar, vokal
Trygve Borelli Lund - Bas
August Vinther Ottsen - Trommer
-det skal dog nævnes, at det er Jakob Gundel der spiller trommer på pladen.

Hvordan startede bandet?
Det startede med nogle skrabede, hjemmedemoer fra min (Ronnys) hånd - med noget line-in guitar og programmerede trommer. Meningen var egentlig bare at lave en EP, men der blev ved med at komme flere sange og derved udviklede det sig hurtigt til et mere seriøst projekt.

Hvor var jeres første øver?
I Jakob Gundels studie: GainFactory.

Hvor var jeres første koncert?
Det var på Rust.

Hvem har fået øje på jer?
Godt spørgsmål - selvom vi er en flok navlepillende nørder, der ikke render rundt og snakker om hvor fede vi er, inviterede The Kandidate os med til at spille support til for dem til et par af deres datoer i jylland. Det kom lidt ud af det blå - og det er vi dem meget taknemmelige for, da det langsomt har været med til at skabe lidt ringe i vandet og langsomt begyndte folk i nogle kredse at være bevidste om vores eksistens. Ydermere fik vi også tilbudt at supporte Helhorse til deres releasefest, hvilket Jacob fra Mighty Music overværede og derefter valgte at tage kontakt til os. Så vi har været heldige hist og her.

Hvad har været jeres største koncert?
Det er svært at sige. Men koncerten med Helhorse var cool, da Loppen er et fantastisk sted at høre musik - og så var den også katalysator for at vi blev signet. Det må næsten også være den største - bogstaveligt talt - da vi bevidst har spillet mange mærkelige små steder. Det giver hår på brystet at spille intimkoncert for personalet i baren.

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?
Det kan være svært pludselig at skulle se på sin musik med kommercielle øjne. Når man er i den kreative proces, handler det ikke om andet end - på bedste vis - at få formidlet sine visioner om hvordan man gerne vil have materialet skal tage form og hvad det skal udtrykke. Det kan være en ret kompromisløs, uskyldig proces, da man ikke skal have udefrastående personers holdninger til materialet med i sine overvejelser. Det efterfølgende "salg" af materialet er det stik modsatte. Det kan være svært at forene de to ting og skulle sælge sine visioner, snarere end at lade materialet tale for sig selv- hvilket vi klart fortrækker.

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?
En lang og meget lærerig proces, med masser af op og nedture. Som det skal være.

Hvad er jeres inspirationer?
Kompromisløse bands der formår at skabe en unik identitet og forsøger at holde sig i konstant udvikling og ikke stagnere.

Hvad er jeres drømme?
At ende som et af de bands vi har beskrevet i det ovenstående.

Hvordan vil I nå dem?
Ved at stole på vores egen intuition, holde fast i vores fælles, kreative vision og aldrig holde op med at udvikle os.

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?
Alle bands er jo forskellige. Og nogle af vores succeskriterier er helt sikkert det rene nonsens for andre bands. Men vi vil ikke dikteres af andre om, hvordan vi skal lyde, se ud og hvad vi skal spille. Så det gør vi alt for ikke sker. Jeg håber vi kan bevare den stædighed og ikke ende som et band, hvis eksistensgrundlag udelukkende er formet ud fra andre folks forventninger til dem.

Hvor meget opbakning har I fra baglandet (forældre, skole, venner, job etc.?)
Vi stoler, os tre imellem, på at hvad vi laver sammen har en værdi. Mere opbakning behøver vi ikke.