Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Teatralskhed og følelser

Populær
Updated
Teatralskhed og følelser
Teatralskhed og følelser

Det er altid spændende, når man bliver overrasket. Incura har overrasket. Derfor dette interview med forsanger Kyle Gruninger.

I sidste uges udgave af Devilution anmeldte vi det canadiske prog./glam metal-band Incura, som jeg var ret begejstret for. Faktisk så begejstret at det ligesom krævede et interview med bandet. Ikke mindst var jeg interesseret i at høre lidt mere om sangeren Kyle Gruningers sangstil, da jeg – på trods af min begejstring – fandt den betænkeligt tæt på Michael Jacksons i visse sekvenser.

Der er langt til Canada, men det lykkedes heldigvis via Incuras europæiske agent at få et interview i stand. Og det var netop forsanger Kyle Gruninger, der tog tjansen med at lade sig interviewe.

Efter først at have fedtet mig lidt ind på ham ved at udtrykke min ros til det nye album - hvilket jo var helt ærligt ment - stillede jeg mit første spørgsmål om, hvad der egentlig var sket i bandet i de ti år som bandet havde eksisteret forud for udgivelsen af debutalbummet.

Kyle forklarede, at bandet igennem hele dets levetid har været præget af, at medlemmerne individuelt har skrevet musik til bandet. Der har været en del koncerter, ligesom bandet har forsøgt at gøre opmærksom på bandet ved et udgive nogle ep’er.

Men da man besluttede at begynde arbejdet på debutalbummet, fik bandet hel helt nyt fokus og entusiasme og så et mål med arbejdet med albummet.

Efter det spurgte jeg lidt om bandets inspirationskilder. Som det fremgår af anmeldelsen af debutalbummet, havde jeg særdeles svært ved at finde en kategori til Incuras musik. Dette blev understøttet af Kyles svar:

”I Incura har vi meget forskellig musiksmag. Det rækker lige fra death metal til progressiv musik, klassisk musik og videre til hip hop og pop. Bands som Queen, Rush, Silverchair, Genesis og Iron Maiden er alle bands, som vi lader os influere af. Men teatermusik spiller også en stor rolle i Incuras lyd som følge af min egen store inspiration fra teater og kærlighed til at optræde.”

Mit næste spørgsmål, blev fremsagt med nærmest tilbageholdt åndedræt. Som det fremgår af sidste uges anmeldelse, så synes jeg at spore en vis inspiration fra salig Michael Jackson i Kyles sangstil. Det var naturligvis et emne, som skulle udforskes. Men her var Kyle helt klar i mælet i sin besvarelse.

”Selvfølgelig er jeg en stor Michael Jackson-fan. Jeg er som udgangspunkt fan af frontmænd, der besidder høj energi og karisma. Det gælder Michael Jackson, Freddie Mercury, Peter Gabriel, Corey Taylor, Serj fra System of a Down og Maynard fra Tool. De spiller alle en stor rolle. Jeg så ’Phantom of the Opera’, da jeg var fem år gammel, og det gjorde, at jeg virkelig blev forelsket i teatret. Jeg studerede skuespil på universitetet og optræder jævnligt på professionelle teatre. Det har bidraget med en vis teatralskhed til Incuras lyd.”

Mit næste spørgsmål gik på muligheden for livejobs i hjemlandet Canada og nabolandet USA samt om mulighederne for generelt at opnå opmærksomhed.

Til dette forklarede Kyle:

”Det hele drejer sig om at turnere, når man er i et band som vort. Det er svært i Canada, da sæsonen er kort, og der er så langt imellem byerne, der samtidig er ret små, så det er svært at gøre rentabelt. Men vi ved, at vi skal turnere og nå omkring så mange steder som muligt for at få det til at fungere.”

Herefter følte jeg behov for lige at spørge til udsigten til at se Incura i Europa.
Kyle kunne straks bekræfte, at Incura faktisk allerede har været på job i Europa, hvor bandet spillede til Reeperbahn Festival.

Kyle kunne ikke huske bynavnet, men vi tager nok ikke fejl, hvis vi antager, at det var i Hamborg.

"Vi elsker Europa. Reeperbahn Festival åbnede virkelig vores øjne for de muligheder, som Europa har at byde på. Vi vil helt sikkert vende tilbage til Europa i 2014!"

Vi nærmede os afslutningen på interviewet, men da Incura klart har nogle intellektuelle tendenser, måtte jeg lige spørge om teksterne. Det blev hurtigt klart, at det er Kyle, der skriver testerne:

”Jeg skriver om livet. Og i særdeleshed om mit liv. De besværligheder, som jeg møder, kærligheden, hadet ... Jeg skriver om livet og forsøget på at overleve i den verden, som vi lever i. Alt det følelsesmæssige betyder meget for mig, som det fremgår af albummet.”

Idet jeg takkede for interviewet, fik jeg indskudt et sidste spørgsmål angående Incuras nærtstående planer. Kyle var lynhurtig med svaret:

”Vores hovedfokus lige nu er på Europa. Så I kan forvente at se os på turné i Europa meget snart!”

Hertil er kun at sige, at vi glæder os og håber, at bandet også kommer forbi Danmark.