Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Hårde hug fra Halshug

Populær
Updated
Hårde hug fra Halshug

'Sort Sind' er Halshugs nyeste plade. Her beviser bandet, at de kan andet end at lyde som gængs punk og hardcore, men også flirter med metallen.

Kunstner
Titel
Sort Sind
Dato
16-09-2016
Genre
Trackliste
1. Sort Sind
2. Indre Fringsel
3. Udskud
4. Vold
5. Mørket Falder
6. Helvede
7. Vanvid
8. Nederlag
9. Ensom Død
Karakter
4

Da vi så Halshug på Roskilde Festival i sommers, var det netop med alle de nye numre fra denne 'Sort Sind'. Vores anmelder var overrasket over, at bl.a. åbningsnummeret havde mere tilfælles med Motörheads 'Orgasmatron' end bands som Trap Them, Discharge og Nails, som ellers er i den boldgade, Halshug ellers bevæger sig i.

Når man lytter til hele pladen, er det da også klart stadig i den punkede hardcore, at vi skal finde Halshugs musikalske stilart. Men på netop titelnummeret 'Sort Sind' og eksempelvis 'Mørket Falder' er der også den langsomme melodi, der kendetegner den del af metallen, der kipper med hatten til doom. Halshug har da også modpoler til dette i sange som 'Vold', Helvede' og 'Vanvid', som også bare ud fra teksterne indikerer, at her er der mere fokus på tempo end på melodi. Som deres genre foreskriver.

Der er dog smidt lidt mere Motörhead og Entombed ind i maskinrummet denne gang, og det klæder Halshug, at de har fået bygget nogle flere facetter på deres musik. Det gør, at man ikke kører træt i 'Sort Sind', men tværtimod hele tiden føler, at posen bliver rystet for lytteren. Det holder pladen interessant og borger for en kunstnerisk åre, der måske kun lige akkurat er blevet fundet og venter på at få frit løb.

Her kan læseren nyde nummeret 'Udskud':



Herfra kan vi kun håbe, at Halshug tør lade det hele få lov til at løbe uhæmmet fra alle de kanter, de henter deres inspiration fra. Som sangtitlerne indikerer, synger Halshug stadig på dansk, hvilket kun er med til at gøre dem endnu mere interessante for os her i egen andedam. Det er befriende, at flere og flere bands i den tunge ende af det musikalske spektrum bruger kræfter på at tøjle den danske lyrik i stedet for blot at bruge det engelske.

'Sort Sind' er god punk tilsat hardcore og metal i afmålte doser. Lad dem endelig få lov at gøre brædderne usikre rundt omkring. De har lige været en tur på østkysten i USA. Nu må vi håbe, de snart offentliggør flere og andre datoer i Danmark end deres release-party på Bumzen i hjembyen København d. 7. oktober 2016.