Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Akustisk stjernehygge

Populær
Updated
Akustisk stjernehygge

Mr. Big-forsangeren Eric Martin har ladet bandet blive hjemme og kastet sig over den akustiske guitar. Det kommer der meget hygge ud af, om end det nok er en sen gæst, der er mest interessant for læserne.

Kunstner
Dato
25-04-2014
Genre

Der har været par sjove turneer i provinsen i løbet af det seneste halve år. Først var det Kip Winger fra 80’er/90’er-hair rock-bandet Winger, der turnerede rundt med sin 12-strengede akustiske guitar, og i disse uger er det forsangeren fra Mr. Big, Eric Martin, der drøner rundt med sin akustiske guitar og spiller og synger på små lokaler steder foran et publikum på 100-200 tilhørere.

Det må godt nok været noget af en forskel i forhold til at spille med Mr. Big på arenaer i Japan.

Jimmy James

Inden Eric Martin gik på med sit enmandsband var der support med en anden enlig herre. Jimmy James er efter eget udsagn kendt for at have været med i det amerikanske popband band Tutone Band, som havde et enkelt Top 5-hit i USA i 1982. Lidt mere interessant for Devilutions læsere er det nok, at Jimmy i en ganske kort periode har spillet sammen med det engelske hard rock-band Bad Company i slutningen af 90’erne og i næsten samme periode samme med Mike Tramp. Jimmy James'akustiske opvarmning bød da også både på Bad Companys ’Can’t Get Enough’ og en ganske fin udgave af White Lions ’When the Children Cry’.

Hovednavn i balladeafdelingen

I modsætning til koncerten med Kip Winger sammesteds for et halvt år siden, så blev Eric Martin mere i balladeafdelingen og lod de flest af de hårdtslående Mr. Big-numre ligge. Der blev dog plads til eksempelvis  ’Voodoo Kiss’ fra Mr. Bigs andet album, ’Lean Into It’, og måske mere overraskende også ’Dancin' with My Devils’ fra det det femte album, ’Get Over It’, hvor Ritchie Kotzen for en kort periode erstattede den oprindelige guitarist Paul Gilbert, der dog efterfølgende er vendt tilbage til bandet.

Men naturligvis blev der plads til ballader så det forslog, og naturligvis blev der plads til en af 80’ernes helt store trussevædere ’To Be With You’ fra ’Lean Into It’ og det efterfølgende Mr. Big-hit, coverversionen af Cat Stevens’ ’Wild World’ fra det tredje album ’Bump Ahead’, der udkom i 1993.

Det hele blev fremført alene af Eric Martin på 6-strenget guitar, så han også fik bevist, at han udover den store stemme også mestrer strengeinstrumentet. På de sidste sange fik Eric Martin dog følgeskab af Jimmy James, der kom og akkompagnerede.

Finale med gæsteoptræden

Eric Martin har turneret som gæstevokalist med power metal-projektbandet Avantasia i 2013. Med på samme turné var Ronnie Atkins fra Pretty Maids. Ronnie var blandt publikum til koncerten i Fredericia.

Da der så blev tid til ekstranumre, der blev igangsat med et publikumsønske om Lynyrd Skynyrds ’Sweet Home Alabama’ bød Eric Martin Ronnie Atkins op til at synge med. Nu lå teksten til dette nummer åbenbart lidt fjernt i hjernebarken hos Pretty Maids-forsangeren, så det var kun nølende, at han lod sig overtale.

Efter denne sang ville Ronnie Atkins dog gerne forsætte og foreslog sangen ’Hvalen Valborg’ af ”det verdenskendte band Shubidua”. Da denne sang mærkværdigvis ikke var Eric Martin, foreslog Ronnie Atkins, at de i stedet spillede noget Beatles eller Stones, hvorefter Jimmy James satte i gang med Rolling Stones klassikeren ’Jumpin’ Jack Flash’. Det var muligvis en aftalt performance. Men det var en sjov afslutning på en ganske hyggelig aften på musikværtshus.

Menu