Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Metalklichéer på den fede måde

Updated
Dark Sky Choir 2
Dark Sky CHoir 1
Dark SKy Choir 3
Dark Sky Choir 4

Amerikanske Dark Sky Choir er ikke specielt kendte i Danmark, og vel heller ikke i resten af verden. Men bandet fik i høj grad gjort opmærksom på sig selv på årets Metal Magic Festival.

Dato
11-07-2019
Koncertarrangør
Fotograf
Jannie Ravn Madsen
Karakter
3

Dark Sky Choir, siger det umiddelbart nogen noget? Bandet blev dannet i 2016 og har udgivet to albums. På trods af at bandet er relativt nyt, så er medlemmerne ganske erfarne med fortid i bands som Vicious Rumors, Operation:Mindcrime, Adrenaline Mob m.fl.

Stilen er traditionel, amerikansk melodisk heavy metal og er såmænd hverken værre eller bedre end så meget andet af samme stil, der kommer fra den anden side af Atlanten. Men på scenen i Fredericia var Dark Sky Choir ganske overbevisende.

Det kan nok være, at Fredericia ikke er New Jersey, men det så bestemt ikke ud til at hæmme bandet. Der var fuld gang i dem fra start til slut i et show, der til tider var ganske tæt på at være kitschet, men alligevel holdt sig på et klassisk heavy metal-niveau, som vi er mange, der elsker. Men alle klichéerne var i høj grad til stede hele vejen under showet, men det blev leveret med højt engagement og musikalsk tyngde.

Så var der trommesolo
Det var tydeligt, at Dark Sky Choir går til stålet med den indstilling, at ”får vi scenen stillet til rådighed i en time, så viser vi samtidig, at den er vores”. Det var en smule risikobehæftet at smide en temmelig lang trommesolo ind i sættet efter kort tid på scenen. Men hvor utroligt, det end måtte forekomme, så virkede det for en gangs skyld ganske forfriskende med noget så oldschool som en trommesolo. Det var den nye (eller måske alene vikarierende) trommeslager Jordan Cannatas første gig med bandet, og det var tydeligt, at han ville give et godt indtryk. Cannata har tidligere spillet i eksempelvis Adrenaline Mob, og han gik til tønderne med en attitude, der sagde, at hvis der var skind på trommerne efter koncerten, så var det i hvert fald ikke manglende arbejde, der var årsagen.

Guitarist med stort CV
Senere blev endnu en af metalklichéerne hevet frem i form af en lang guitarsolo fra guitaristen Ira Black, der er kommet til bandet i år. Black er en særdeles erfaren herre på den amerikanske metalscene, hvor han har spillet med bl.a. Vicous Rumors, Heathen og Lizzy Borden, ligesom han de senere år også har spillet live med I Am Morbid.

Med to albums i bagagen kan det undre, at Dark Sky Choir smed to covers ind i sætlisten i Fredericia. Den ene – Mötley Crüe-sangen ’Knock ’Em Dead’ – har bandet dog også med på seneste album ’End of Days’. Den anden, vi fik kastet i hovedet, var en gammel klassiker i form af Motörheads 'Ace of Spades'. Det kan måske virke uambitiøst med hele to covers, men det viste noget om, at Dark Sky Choir ville festen, og der blev i høj grad krediteret fra publikum for det.

Det kan sagtens være, at Dark Sky Choir ikke er det nye store inden for heavy metal, men på en festival som Metal Magic Festival passer bandet særdeles godt ind. Så der er ingen tvivl om, at Dark Sky Choir med en overraskende veloplagt koncert fik skabt sig nye venner på Metal Magic Festival XII i 2019.