Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RMF'22: Moderne toner på Radar

Updated
_XTD0375

Med fokus på deres nyligt udgivede plade 'The North Sea' tog Deadnate spillestedet Radar med storm lørdag aften.

Kunstner
Spillested
Dato
02-04-2022
Trackliste
1. The North Sea
2. Downhearted
3. Cold Star
4. WaVes
5. Winter
6. Northern Lights
7. Mountain
8. Black Lung
9. Worshippers
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Selvom Radar ligger en fem minutters gåtur fra Voxhall, så var spillestedet godt fyldt fra start, da Deadnate fra Fredericia skulle give koncert. De har just udgivet deres nye plade 'The North Sea', og nu skal den promoveres. Publikum var tilsyneladende nysgerrige, så Deadnate fik en varm velkomst.

Ikke overraskende spiller de derfor hele syv sange fra pladen, hvor der dog også lige bliver plads til et par skæringer fra deres 'Concrete Flood'-plade fra 2018. Det er numrene som den jazzede 'Mountain' og Black Lung', der sniger sig med denne aften på Radar. Og de gamle kendinge skaber vild moshpit og headbanging.

Det er dog klart på numrene fra den nye plade, at man fornemmer, at Deadnate er ved at rykke sig som musikere. Lidt en skam, at guitaristen står med ryggen til i starten af 'Cold Star'. Det lyder jo godt på guitar, så vis da publikum, hvad du kan! For som man kan høre på 'Winter', så er det dygtige guitarister, vi har at gøre med. De kan deres instrumenter teknisk.

Eneste kritikpunkt er nok, at den ene skrige-vokal ikke er helt ren. Bandets to guitarister er også begge bandets sangere, og her kunne de måske godt se på styrker og svagheder, lade det ene få mere luft, og tone den sidste ned fremadrettet. For musikalsk kan Deadnate noget. Vi har ved anmeldelser af deres plader sammenlignet deres progressive metal med franske Gojira. Der er noget med tyngden over numrene, der gør, at den sammenligning ikke er helt i skoven. Publikum synes også at kunne lide det, for der var stor moshpit og crowd surfing, da Deadnate lukker koncerten på Radar ned med nummeret 'Worshippers'. Bevares, vi ved ikke om publikum ligefrem tilbeder Deadnate, men glade, det var de!