Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ekstrem rusketur

Populær
Updated
Ekstrem rusketur
Ekstrem rusketur
Ekstrem rusketur
Ekstrem rusketur
Ekstrem rusketur
Ekstrem rusketur
Ekstrem rusketur
Ekstrem rusketur

Vanen tro mødte en mindre, men dedikeret skare op, da der skulle deles lussinger ud i Pumpehuset mandag aften

Kunstner
Titel
Support: Martyrdöd (S) & Enabler (US)
Spillested
Dato
25-02-2013
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Rotten Sounds besøg er ikke præget af overrendte koncertsale, og det er ikke fordi, de ikke har sat et aftryk i deres 20 års vedholdende blasten-derudad, men mere fordi grindcore dyrkes af de få. Finnerne plejer absolut at sparke røv ,og det mest positive denne aften var, hvor meget bedre materialet fungerer live end på albumversioner, hvor genren i sig selv lægger op til en monoton og mekanisk køre, hvad Rotten Sounds seneste udspil også peger i retning af, men liveudgaven er en mere dynamisk affære, om man kan bruge sådan et ord i beskrivelsen af et grindcoreband. De ultrakorte numre kaldte på absolut smadderstemning foran scenen og en konstant seismologisk dundren af fødder i gulvet, og de små melodiske afbræk gav et ekstra spark til festen i pitten, for Rotten Sound spiller imponerende præcist, og så fungerer grindcore som en velplaceret skudsalve.

Frontmand Keijo Niinimaa har været en flittig gæst i Danmark i det forgangne år, da han blev hentet ind som erstatning for afdøde Mieszko Talarczyk på Nasums jubilæumstur, der både førte dem forbi Roskilde Festival og et par måneder senere Pumpehuset. Ligeledes optrådte Rotten Sound selv i november på Aalborg Metal Festival 2012. Med på denne forårstur var Martyrdöd og Enabler, men grundet en meget vigtig rødvinsflankeret konspiréren om, hvornår Devilution indtager pavepaladset, og hvor store pentagrammerne på paveøsen skal være, blev supporten sprunget over for undertegnede. Ifølge tilstedeværende spioner var det to aldeles velspillende acts, hvor især Enabler markerede sig. De må inviteres til offerrituelle udgydelser, når formaliteterne omkring overtagelsen er på plads, og redaktionen laver Gamlingens (Benedikt XVI, forstås) forhenværende vinkehylde om til offentlig bierstube med guillotine og scene som passende kulisse.

Nøgleordene har for Rotten Sound altid været et afsindigt højt tempo og en lydmæssigt ekstrem dødskørsel i de mest skrækindjagende hårnålesving, og den opskrift er der ikke lavet om på, dynamik fra scenekanten eller ej. Kan man ikke lide lugten i bageriet, må man trods alt bøje sig for, at det kan lade sig gøre at spille så hårdt, hurtigt og tight, og efter endt støjprygl i Pumpehuset følte man sig renset og gennemblæst i krop og sjæl.

Hvad der end jagtede Rotten Sound til Aalborg Metal Festival, beviste koncerten, at bæstet stadig må være lige i haserne på Niinimaa og venner, der fortsat må spæne ad helvedes til, indtil turen slutter i Tyskland d. 9. marts.