Joes rockfest

Populær
Joes rockfest

Gendannede Ugly Kid Joe sørgede for god stemning og hård rock på Sweden Rock.

Kunstner
Dato
08-06-2012
Trackliste
1. V.I.P.
2. (NY)
3. Neighbor
4. Panhandlin' Prince
5. Milkman's Son
6. C.U.S.T.
7. Cats in the Cradle
8. Sweet Leaf
9. Dialogue
10. I'm Alright (NY)
11. Tomorrow's World
12. Sandwich
13. Goddamn Devil
14. Everything About You
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Ugly Kid Joe har muligvis altid haft en attitude der signalerede at musikken bare var sjov og spas. Rockgøgleri i stil med Twisted Sister, som de meget passende kan sammenlignes med. For som med Twisted Sister har Ugly Kid Joe meget andet at byde på end bare et par kendte semisjove hits som 'Everything About You' og 'Neighbor'. De spiller faktisk glimrende og hårdtslående metalrock, som specielt kom til udtryk på 'Menace to Sobriety' fra 1995.

Efter mere end et årti i opløsning, har de grimme rockdrenge fundet sammen igen og netop udsendt EP'en 'Stairway to Hell', der opmuntrende fortsætter, hvor de slap i 1997. Forventningerne til koncerten var spredt i øst og vest. Hvad skulle man egentlig forvente af Ugly Kids Joes drengerøvsrock i 2012?

Munter fest blev svaret

I knap 90 minutter blev der spillet det ene gode nummer efter det andet. 'V.I.P.' og 'Milkman's Son' fra førnævnte 'Menace to Sobriety' album kom tidligt i koncerten hvor de fede guitarriffs sørgede for en glad fest, hvor publikummet uundgåeligt rockede godt med.

'Cats in the Cradle' måtte naturligvis komme, og Whitfield Crane satte sig ud mod scenekanten, så der nærmest gik lejrbålsstemning i den. Cranes stemme lød lige så intakt som da de indspillede nummeret tilbage i 1990'erne, og flere publikummer skrålede gladelig med ham.

Crane virkede som om han nød at stå på scenen, men det var nu svært at gennemskue ham. Han har et blik i øjnene, der får ham til at ligne en forvokset knægt, der går rundt og prøver at opstøve en slåskamp i skolegården. Crane der var iført en trøje med Mötorhead, kunne senere på aftenen, opleves på scenen, med netop Mötorhead, hvor Crane og Lemmy tydeligvis havde festet rigeligt igennem med de våde varer.

Skru op!

De nye numre som 'You Make Me Sick', passede helt fint ind blandt gamle kendinge som 'God Damn Devil' og 'C.U.S.T.', der sagtens kunne have fået mere skrald på, hvis lydniveauet ikke var så lavt. Et generelt problem under hele festivalen er det lave lydniveau, der godt nok er fint for hørelsen, men på anden side, så er vi jo heller ikke kommet for at danse!

Ugly Kid Joe har altid haft en stor kærlighed til Black Sabbath, og det fik publikum da også at føle. Mest kendt er nok deres suveræne version af 'N.I.B.' fra tributealbummet 'Nativity in Black', som vi dog ikke fik. I stedet kom en udgave 'Sweet Leaf', der tungt og tight gjorde sit til den gode oplevelse.

Det var ikke til den store overraskelse at vi til sidst fik 'Everything About You', der som nævnt i indledningen er mere rockgøgl end tungt rock med nosser, men nosser beviste Ugly Kid Joe, at de har i masser af deres sange, der gjorde den tidlige fredag aften til fornøjelse.