Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Når skalaen ikke går lavt nok

Populær
Updated
Når skalaen ikke går lavt nok
Når skalaen ikke går lavt nok
Når skalaen ikke går lavt nok
Når skalaen ikke går lavt nok
Når skalaen ikke går lavt nok

Kostumeshowet Gwar spillede en ligegyldig koncert og gik under i et væld af ligegyldige platte gentagelser – og blod!

Kunstner
Dato
18-06-2011
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
0

Amerikanske Gwar havde fået lov til at lukke Copenhell af lige omkring midnat lørdag, og rollen som afslutningsband var måske den mest passende – denne anmelder fik i hvert fald lyst til at gå hjem tidligt i sættet.

Det er formentlig muligt at vride hjernen længe nok til at finde retfærdiggørelse og forståelse af konceptet/bandet Gwar, men efter en ulideligt meningsløs koncert, ser jeg absolut ingen grund til det.

Hvis det positive lige skal nævnes først, så de værste undskyldninger for at være mavesur kan undgås, må de det indskydes at Gwar spiller ganske udmærket og som sådan heldigvis tager musikdelen seriøst. Desværre skriver de efter anmelderens mening ikke noget der bare minder om gode sange eller riffs og derfor er de tekniske kundskaber uinteressante.

Karnevalshelvede


Her kan den skarpe kritiker til gengæld indvende, at Gwar lige så meget er et show som musik – hvilket er en god pointe, eftersom musikerne var udklædt i fantasifulde dragter med store pigge/pikke, medbringer sværd og roterende save og lignende der ser sjovt ud på en scene. I hvert fald i fem minutter!

Men det er også alt! I en grotekst langsomt spadserende klokketime blev den samme procedure gentaget - først introducerede forsanger Oderus Urungus en ny personage fra Gwar-universet, hvorefter denne kom på scenen og blev udsat for et våben eller anden mishandling, så blodet sprøjtede ud over publikum på forreste rækker. Og sprøjtede! Og sprøjtede! Hvilket var delvist sjovt at skue – første gang!

Tåbeligheder på stribe


End ikke variationen hvor Osama Bin Laden blev halshugget eller Lady Gagas bryster sprøjtede flot, mens en sceneslave udførte grumme ting analt, kunne dog tilnærmelsesvist redde, at det det udelukkende var en tumpet gentagelse af en gimmick, der allerede anden, tredje og uendelige gang var helt ufatteligt trættende meningsløs og blottet for charme såvel som humor!

Dermed uddeles et fint 0 som karakter - kun fordi, man ikke kan gå lavere! Gwar skylder mig en time af mit liv, som jeg aldrig får tilbage.