Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Kun få fuldtræffere

Updated
Fra fedt til kedeligt Det er ikke hver dag, at man kan gå fra ”ret begejstret” til "skuffet" i løbet af fire numre på ét album. Svenskerne i This Ending har rødder i A Canorous Quintet og Amon Amarth og spiller da også indenfor den mere melodiske dødsmetal, som medlemmerne tidligere har beskæftiget sig med.

Åbneren ”Seed of Destruction” har en masse mere traditionel death metal over sig med lilletromme-smadder i intro og vers, mens omkvædet er melodisk. Der benyttes på dette nummer også dobbelte growls, hvilket tilfører en god tyngde i vokalen. Dette nummer er røget direkte ind på min playlist for ”best of the best”.

Opfølgeren ”Inside the Machine” kan samme trick som det første og er catchy som bare pokker, men er i mere udpræget grad melodisk og veksler mellem det hurtige og det tunge.

Herefter går det galt. Ingen af de andre sange er tætte på disse to i kvalitet. Ikke engang et hult ekko af dem. Vokalen varieres ikke længere og sangene kører i tomgang derudaf. Afveksling er stærkt savnet! Vist er der da et par fede riffs hist og pist og der benyttes både det hurtige og det tunge, men det hele minder om det samme og redder ikke albummet hjem. To fuldtræffere og otte flade giver altså ikke de bedste vilkår for succes.

Kunstner
Titel
Inside the Machine
Distributør
Karakter
2