Ny thrash og parodisk retro-metal

Ny thrash og parodisk retro-metal
Vi anmelder det nye album med Roadrage 2005 aktuelle Still Remains Still Remains falder i nogenlunde samme boldgade som Trivium. Her bliver der lånt lidt fra det gamle In Flames, og tilsat lidt synthesizere hist og her. Selvom bandet er velspillende, og tit rammer sømmet på hovedet, bliver det lidt kedeligt i længden med den kendte ”thrash-vers/melodisk omkvæd” recept.

Hvor Trivium hele tiden holder intensiteten i top, og stemningen på kogepunktet, falder Still Remains og "Of Love And Lunacy" lidt til jorden, som en billig udgave af In Flames. Manglen på blærede guitarsoloer trækker heller ikke op. Der bliver dog lagt ganske godt ud med ”To Live and Die by Fire”. Men det er som om, Still Remains ikke rigtig har så mange pissegode idéer, for selvom musikken holder, så ligner mange af de sange, vi bliver præsenteret for på ”Of Love and Lunacy” hinanden til forveksling.

Det er svært at pege nogle specifikke sange ud, da de alle er skåret efter samme recept, og lider af et evigt tilbagevendende problem: Man kan ikke huske, hvad man lige har hørt, når man tager cd’en ud af afspilleren.

Still Remains har stilen med sig, og de ligner et af alle de andre nu-thrash bands, der er på den amerikanske scene i øjeblikket, med langt pandehår og stramt sort tøj. Men det faktum, at In Flames konstant hopper frem i ens erindring, når man lægger øren til dette Still Remains' debutalbum på RoadRunner, gør, at bandet – desværre – må føjes til listen over den middelmådige NWOAHM (New Wave of American Heavy Metal).

Der er dog ingen tvivl om, at de nok skal trykke den af live!

Titel
Of Love and Lunacy
Distributør
Karakter
2