Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Tilbage til efteråret: Jon Olivia's Pain

Populær
Updated
Tilbage til efteråret: Jon Olivia's Pain
Savatage-toner hos Jon Olivia's Pain. Den tidligere og - igen - nuværende frontman i det fantastiske amerikanske prog-symf band Savatage, Jon Oliva (sang og keyboards), er en af rockens mere produktive herrer. Savatage har han gang i og har haft det on and off i mere end tyve år. Han er også omdrejningspunktet i den vilde blanding af et rockband og et klassisk orkester, The Trans-Siberian Orchestra. Og han har fint gang i en solokarriere også. I slutningen af 2004 udkom debuten fra hans soloband, Jon Oliva's Pain, som faktisk er et vaskeægte band, der kommer til Europa i starten af dette nye år.

Bandets debut har fået titlen "Tage Mahal", som - endnu - en hyldest til Olivas bror Criss, der døde i en bilulykke i 1993. "Tage Mahal" var netop titlen på det soloalbum, som Criss Oliva var i gang med at planlægge, da han blev slået ihjel.

"Tage Mahal" er - nu, hvor Jon Oliva har skrevet al materialet - umiskendelig Savatage. Godt nok lidt mere afdæmpet sine steder og noget mere dystert. Men stadig fantastisk storladent, flot og symfonisk og sine steder dejligt tungt og heavy. Og så er der jo Jon Olivas helt specielle stemme, der ikke er som nogle andres inden for den symfoniske progressive metal. Den er rusten, høj, skinger og rå - og på ingen måde forfinet. Den stemme er helt sine egen og giver skønne påmindelser om Savatage.

Dette album får lang levetid, og jeg glæder mig til at dykke ned i det for alvor og opdage nye aspekter. For det er noget af det, man kan med Jon Olivas musik.

Og så en lille anbefaling. Er du ikke helt klar på Savatage, så find bandets store gennembrud fra 1987, "Hall of The Mountain King" (som der i øvrigt på "Tage Mahals" anden skæring, "People Say - Gimme Some Hell", er rigtig mange referencer til) og køb den! "Hall of The Mountain King" er af de helt klassiske progressive og symfoniske metalalbums og giver en fremragende introduktion til Jon Oliva.

Titel
Tage Mahal
Label
Distributør
Forfatter
Karakter
3