Gode til headbanging

Gode til headbanging
Ulrich Wolf har lyttet til nyt fra Italienske Node. Så tager vi en tur til Italien, der metalmæssigt set er mest kendt for bands som Lacuna Coil og Rhapsody. Men Node er i en helt anden boldgade. De laver thrash metal og på deres tredje udspil "Das kapital" er de ovre i stil med Death Angel, In Flames og Soilwork, måske med en lidt mere klassisk thrash-stil.
Her er pludselige temposkift, breaks og hidsige beats.
Pladen har den del dansk deltagelse, idet den er gæstet af Hatesphere-medlemmet Jacob Bredahl, og coveret er designet af Lasse Hoile, der bl.a har lavet artwork for førnævnte Hatesphere, Mnemic m.fl.

"Das kapital" er en hæsblæsende tour de force gennem klassisk thrash metal, tilsat en god gang melodi, uden der går noget, der minder om MTV i den. Så man kan godt begynde at svinge svenskerhåret. Her er sgu smæk på, med en energi som Slayer, og teknisk er det både velspillet og velproduceret. Tilmed vil de fem italienere give en lidt intellektuel approach til deres musik, med et tekstunivers der handler om politiske konflikter, historie, garneret med lidt sarkasme og sortsyn, hvis det altså kan kaldes "intellektuelt"?

I tilgift får man så en ny og anderledes version af det gamle Queensryche-hit "Empire" med i købet. Jeg foretrækker nu klart originalen!!

Man kan måske indvende mod denne plade, at der ikke gemmer sig de store overraskelser på den, og at originaliteten ikke ligefrem springer i øjnene. Men den er god til headbanging og energiudladning.

Kunstner
Titel
Das kapital
Distributør
Genre
Forfatter
Karakter
3