Fuld kraft - på tysk

Populær
Fuld kraft - på tysk

9MM påstår, at de er pirater, men det er kun i tekstuniverset - resten er ren og god punkmetal.

Kunstner
Titel
Volle Kraft Voraus
Dato
23-11-2012
Genre
Trackliste
1. Geh mir aus den Augen
2. Jetzt feiern wir
3. Volle Kraft Voraus
4. Libertad o Muerte
5. Nacht der Werwölfe
6. Mainstream
7. Dem Freund die Hand - Dem Feind die Stirn
8. Im Namen des Herrn?
9. Meine Kinder
10. Popstars 20/15
11. Ich will hier raus
12. Prosit
Forfatter
Karakter
3

Tysk som sangsprog har altid haft et halvdårligt ry, og selvom Rammstein har gjort deres for at vænne os til sang på vort sydlige broderlands modersmål, er der måske også noget historisk som gør, at vi i Danmark aldrig bliver helt gode venner med det. 

Det kommer 9MM ikke til at lave om på, for de kommer alligevel aldrig uden for forbundslandenes grænser, men det fungerer nu rigtigt godt alligevel. Med en god portion messerschmidt-skarpe melodistemmer kan man klare sig på de fleste sprog, og tysk har en dejlig klar klang, så kan man jo synge med, trods det faktum, at man ikke fatter særligt meget (eller gør sig noget forsøg). Ren folkeforførelse, som tyskerne engang elskede det, og jeg aner ikke, hvad det er jeg går og nynner af fine gloser. Sehr Geil!

Simpelt og melodisk

Musikalsk har 9MM ikke skabt noget særligt - de blander en simpel, næsten primitiv, udgave af metal med lidt melodisk punk i vokalen. Ellers benytter de sig af et par pumpende guitarer, et godt autobahn-drive, udmærkede rockede soloer og af og til lidt leads som skiller sig ud. Men de lever højt på energi og ynde som en leopardtank, et stænk Bismarcksk raseri, og formentlig også en god portion humor. Og altså de der deutsche omkvæd, der helt sikkert vil gøre sig godt til koncert, fordi det er fuld kraft fremad.

Og så er der det med piraterne! 9MM leger med sørøvertema i cover og tekster (påstås det, jeg taler stadig ikke tysk), og da det intet har at gøre med musikken, virker det som et overflødigt gimmick, der muligvis skal gøre projektet mere interessant, men som bare virker påtaget - og derfor mest af alt ikke fortjener mere opmærksomhed end disse afsluttende linjer.