Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Alpelandsk Mellemvare

Populær
Updated
Alpelandsk Mellemvare

Visions of Atlantis vinder opmærksomhed med habilt covernummer, men de har dog mere at byde på end det.

Titel
Maria Magdalena
Distributør
Genre
Forfatter
Karakter
3

Østrigs svar på Nightwish og Within Temptation – Visions of Atlantis – har siden 2002 udgivet 4 fuldlængdealbums, og selvom 'Delta' udkom for under et år siden, udfyldes ventetiden indtil næste opus med en EP, der rummer et enkelt covernummer, tre nye sange og to genindspilninger.

Titelnummeret som indleder 'Maria Magdalena' er således en heftigt oppumpet og ikke mindst meget storladen version af " target="_blank">Sandras 80'er-hit, og det nummer slipper østrigerne mere end hæderligt fra at fortolke. Det er stadig stærkt fængende, men samtidig i en betydeligt mere interessant indpakning, der klæder en rimeligt klæbrig sang.

Men derefter daler EP'ens intensitet heftigt. Ikke fordi de resterende fem numre er dårlige eller uinteressante, men det omtalte cover stjæler billedet, og har som sagt et skarpt omkvæd og en stram melodi, som resten slet ikke kan leve op til.

Melankolsk overtag


Nu er der så heldigvis andet i musik, end at kunne levere ørehængere (eller fortolke dem), og Visions of Atlantis har med to dygtige sangere andre fordele – blandt formår de at mikse mandlig og kvindelig vokal, så de giver interessant modspil og variation til den episk og højtravende stemning.

Østrigerne søger også det melankolske, sådan som andet nummer er titlet, og den side af sagen udforsker de med rimelighed. De skal ikke beskyldes for at være geniale, men der er et vist flair for at blande dystre dele med det dramatiske og teatralske, og give det en god metallisk bund med firserspader og pompøse tangenter. Men! I indledningen blev den gotiske/symfoniske metals store bands nævnt, og dem er Visions of Atlantis ingen seriøs udfordrer til.

Menu