Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

For meget af det knap så gode

Populær
Updated
For meget af det knap så gode
For meget af det knap så gode

Rage vil for meget på deres nyeste udgivelse, og de ender trods teknisk dygtighed med at være middelmådige hele vejen.

Kunstner
Titel
Strings to a Web
Dato
28-02-2010
Trackliste
01. The Edge Of Darkness
02. Hunter And Prey
03. Into The Light
04. The Beggar's Last Dime
05. Empty Hollow
06. Strings To A Web
07. Fatal Grace
08. Connected
09. Empty Hollow (Reprise)
10. Saviour Of The Dead
11. Hellgirl
12. Purified
13. Through Ages
14. Tomorrow Never Comes
Forfatter
Karakter
2

Oprindeligt blev tyske Rage dannet engang i firserne, men på nuværende tidspunkt er der kun et oprindeligt medlem tilbage, bandstifter, forsanger og bassist Peter ’Peavey’ Wagner. At han både er og var det bærende element, er der dog ingen tvivl om, for han sætter stadig sit store præg på musikken i sangskrivningen såvel som med sin letgenkendelige vokal.

Med tilgangen af den russiske guitarhelt Victor Smolski har Rage dog taget en ændring væk fra det yderst dystre udtryk, der kendetegnede bandet tidligere. De er erstattet af hardrock-tiltag og naturligvis mere guitarlir i både riffs og solo.
Og det er altså ikke et skift som klæder bandet eller matcher Wagners vokal bedre.

Væk med det skæve
Han var god til de skævere melodier, tungere riffs og igen den nævnte dystre tone, der mindede om hårdere heavy, men stadig havde klang af powermetal. Det ligger ikke til Wagner at være storladen og pompøs på den nuværende ligefremme måde, men derimod at finde det ad skævere og aggressive veje, og på den måde få det maksimale ud af en middelmådig stemme.

Men ironisk nok er hans vokal faktisk blevet betydeligt bedre de sidste par år – i mellemtiden har Rage bare flyttet sig væk fra der, hvor han ville komme mest til sin ret.

I alle retninger
Det er i stedet endt med en plade, der har masser af uvedkommende melodi, ufarlige riffs, fængende men hurtigt glemte omkvæd og generel mangel på vigtigt gode sange. Som sådan er der masser af gode tanker, men bare ikke fulgt ordentligt op på dem, og det stikker lidt i alle retninger med hard rock, heavy metal, power metal, thrash, progressivt og symfonisk rock, men uden et klart defineret mål med det hele.

Menu