Behemoths glimrende rester

Populær
Behemoths glimrende rester

De slår ikke et Behemoth i topform, men trods ligheder gør canadiske Necronomicon det rigtigt godt med sin black/death metal på den tredje fuldlængder.

Kunstner
Titel
The Return of the Witch
Dato
09-06-2010
Distributør
Trackliste
1.Into the Fire
2.The Awakening
3.The Time Is Now
4.Necropolis
5.The Order of the Moon
6.The Return of the Witch
7.Lillith
8.Alpha and Omega
9.Seven
Karakter
4

Det er lige før, at canadiske Necronomicons bandfotos kunne være taget ud af Behemoths fravalgte promo-fotos. Det samme kan også siges om musikken, der i høj grad er beslægtet med polakkernes blackede dødsmetal. Heldigvis er der også saft og kraft i Necronomicons version af denne type musik.

En klon af Behemoth er der ikke helt tale om, for trioen her er en anelse mere klassisk riff-baseret på en måde hvor sangene bygges op omkring det enkelte guitarriff, der får masser af plads trods konstant dundrende stortrommer. Det er den dystre lyd og den raspende vokal, der især leder tankerne over på nævnte band, for i en lidt anden lyd og med lidt færre stortrommeslag, så kunne musikken hurtigt blive thrashet i stedet.

Produktionen lægger ikke skjul på, at bandet er en trio, så bassen får god plads, og der suppleres ikke med ekstra rytmeguitar, når der spilles solo. Bassist "D" spiller indimellem nogle interessante fills, men lægger sig generelt godt og tungt som supplement til guitar og trommer.

I et nummer som 'The Order of the Moon' sørger stemningsfulde guitarriffs og et piano-intermezzo for et nummer af rang, men også når bandet smækker til i 'The Time is Now', der har sine Morbid Angel-momenter, så får bandet det bedste ud af sine enkle riffs og sine tæskende trommer, og skaber dermed begejstring over hele pladen.

Pladen har været længe undervejs, og faktisk er videoen til 'The Time Is Now' skudt i starten af 2009, selvom pladen først udkommer nu: