Tight produktion overbeviser

Tight produktion overbeviser

Der er masser af livsbekræftende tegn at spore, når de finske opkomlinge favner deres dæmoner på 10 melodiske sange med en gennemført lydside som optimal ramme for raseriet.

Titel
Embrace Your Demons
Dato
03-12-2012
Distributør
Trackliste
1. Ghost
2. Walls Melt Down
3. Nothing to Say
4. Enemies of Choice
5. Behind the Scenes
6. SymPathetic
7. Embrace Your Demons
8.Meaning of Life
9. The Wounds of Nature
10. Light at the End of the Tunnel
Karakter
4

Finlands mere interessante bands i metalgenren kendes ofte på indkapslingen af de store vidder, død og mørke skove, enten i en slå-i-bordet folkemusisk version eller som en mere deprimerende kakafoni, der fosser ud af selve den finske sjæl som djævelske nationalhymner, men det viser sig, at finnerne også mestrer den mere moderne metal.

No Sign Of Life evner på potent vis at spille med musklerne, samtidig med at de fletter både ren vokal og growl ind over nogle fundamentalt fede riffs, der til bandets klare fordel bærer pladen, hvor den ellers kunne falde hårdt igennem ved at være for ensartet. Der bliver mere end én gang skelet til den svenske lyd som In Flames skærer den, men sangene er lettere og vægter backingvokal på en stor del af numrene. Frontmand Antti Ström fungerer bedst, når han growler, men set i lyset af at dette bare er deres anden plade, og at Antti er 25 år og har mange år tilbage at udvikle sig i, er håbet ikke ude, og begge vokalstile fungerer udmærket.

Velproduceret skarphed

’Embrace Your Demons’ er ikke en plade, der bliver bygget op for at peake på midten for så at blive sløv hen imod slutningen. Niveauet er intakt hele vejen igennem, med særligt positive udstikkere som ’Nothing To Say’, ’Behind The Scenes’, ’Meaning Of Life’, ’The Wounds Of Nature’ samt titelnummeret, der overrasker ved, som det eneste på albummet, at være helt nedtonet med en stemning ikke ulig Guns N’ Roses-sjæleren ’Patience’, ikke mindst grundet guitaren og koret. Det passer fint til albummet med et enkelt eftertænksomt break.

Musikalsk har referencerne rødder i den melo-død, der voksede frem i slut 90’erne og videre gennem 00’ernes tempofyldte hardcore for nu at have fundet fodfæste i en offensiv, energisk metal. Det gennemgående indtryk af ’Embrace Your Demons’ er, at No Sign Of Life har deres grundlæggende teknik i orden. Der bliver leveret et overskud, som er altafgørende for, at et band, der har placeret sig i den nyere metalgenre, bliver interessant, og hele pladen er fastholdt i en milimeterpræcis skarphed, både i materialet og produktionen.

Lyden er defineret og samlet i forhold til 2010-udgivelsen, der havde tendens til at mudre og rode, men det er der ikke noget af her på opfølgeren, så den kan med rette smækkes på anlægget på et uanstændigt db-niveau.